);

DSS-VNS: Cilj je – drugačiji, bogatiji i uređeniji Bor

Bor, 7. mart

270jul NGC igral dec 2DSS i Vlaška narodna stranka (VNS) nedavno su predstavili svoj lokalni program ISKRENO ZA BOR koji se, u mnogo čemu, razlikuje od ostalih političkih grupacija koje će se 16. marta pojaviti na izborima za opštinski parlament. To je i razlog što ova koalicija želi još jedanput da podseti građjane na obaveze koje predstoje i od “kojih se neće odstupiti ni u kom slučaju”. Na prvom mestu je briga za mlade i najmlađe (prioritet je izgradnja obdaništa u NGC ), potom je u planu izrada socijalne karte za Opštinu Bor, obezbediće se i lekar i medicinska sestra u svakom selu, omasoviće se sport i u gradu i selu, voda će stiću u svako seosko domaćinstvo, urediće se Industrijska zona, podstaći će se odavno zaboravljeno zadrugarstvo.

 -Od republičkih organa najenergičnije zahtevaćemo sprovođenje prostornih planova za Krivelj i Oštrelj, s tim što bi se ta obaveza proširila i na Bučje, Slatinu, Brezonik i Donju Belu Reku. Najhitnije otvorićemo kancelariju zaštitnika građana naše opštine kako bi se sprečilo moćničko ponašanje pojedinaca, efikasnije će se kontrolisati rad opštinske uprave, javnih preduzeća i ustanova. Prioritet je i uređenje seoskih i gradskih groblja kako dolični civilizovanom svetu, biće izgrađen azil za pse, urediće se kanalizaciona mreža u starom delu Bora. Posebno je bitno da unapredimo i očuvamo i razvoj nacionalnog i kulturnog identiteta etničkih grupacija. Preispitaćemo i sve privatizacije, a RTB sačuvati u državnom vlasništvu – kaže dr Predrag Balašević, predsednik VNS.

Dragan Marković, predsednik DSS-a posebno insistira i na negovanju najsvetlijih tradicija našeg naroda, boljoj organizaciji kulturnih ustanova, kvalitetnijem informisanju i punoj javnosti u radu lokalne vlasti.

 -Mi ćemo zaista biti verni našem sloganu ISKRENO ZA BOR, mi smo se tako ponašali i u dosadašnjem radu i nikad nećemo odustati od najvažnijih interesa građana. Jer, naš jedini cilj je prosperitet i sigurnija budućnost Bora i cele Srbije – naglasio je Marković.

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !