);
Breaking News

Voda i klizište ugrožavaju kuće u Novom selištu!

Bor, 7. mart

Poštovana Redakcijo,

Obraćam Vam se jer nadležne institucije u Boru skoro dve godine ne žele da reše problem atmosferskih voda koje  ugrožavaju domaćinstva, prvenstveno u ulicama Čede Kecmana i Vase Pelagića, MZ Novo Selište. Sporni objekat ( sportski teren i dečji park) lociran je neposredno iznad stambenih kuća, ukoliko je uopšte predviđen urbanističkim planom, a po ideji Valentine Novaković, odbornika LDP-a u Boru.

Još 2012. godine JKP “Vodovod” počeo je da gradi ovaj objekat, čiji je investitor Opština Bor posredstvom JP Direkcija za izgradnju Bora. Projektnom dokumentacijom nije predviđena nikakva zaštita od vode koja se prilikom atmosferskih padavina sliva ka stambenim kućama, noseći pri tom kamen i zemlju sa kosine deponije na kojoj se objekat nalazi! I pored ovog nedostatka projekat je dobio pozitivnu potvrdu o izvršenoj tehničkoj kontroli!

U više navrata traženo je od predsednika Opštine Bor, Opštinskog veća, Odeljenja za urbanizam, građevinske i komunalne poslove, te Opštinske uprave Bor; JKP Vodovod, JP Direkcija za izgradnju Bora i Komunalne inspekcije u Boru da se projektna dokumentacija dopuni zaštitom od voda i klizišta na terenu, i da se ovi radovi realizuju. Stanovnici najugroženijih kuća poslali su 2012. godine peticiju nadležnim institucijama u kojoj zahtevaju rešavanje ovog problema. Do danas ništa nije urađeno.

Pošto vladajuće strukture u Boru nisu zainteresovane da se ovaj problem reši, možda će nekog drugi bar pred izbore obići ulicu Čede Kecmana i biti zainteresovan da ovaj problem iznese u javnost ili ga konačno reši.

U prilogu vam dostavljam nekoliko fotosa koji najbolje potvrđuju moje navode.

Svetlana Rajković, dipl.ecc. Bor, ul. Čede Kecmana 36

Share

Оставите одговор

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !