);
Breaking News

„Vratiti dostojanstvo nezaposlenima“: Opština nije država u državi

Bor, 10. mart

Objavljujemo u celini uvodni deo Programa razvoja Opštine GG „Vratiti dostojanstvo nezaposlenima“

Grupa gradjana Vratiti dostojanstvo nezaposlenima – ima vizionarski slogan i mnogim gradjanima čini se da je to nemoguća misija. I jeste ako je volja gradjana da se ne menjaju i glasaju za stare i bajate preletače, koje ne misle na vas gradjane, već misle kako da zaštite svoje sopstvene interese.

Ako glasate za promene i na vlast u Opštini dodju nove snage koje imaju viziju koju su vam je predočili možda i ima šanse da se napravi korak napred.

Mi nismo politička stranka, već grupa gradjana koja je nastala kao nasušna potreba nezaposlenih i nezadovoljnih gradjana koji ne vide svoju egzistenciju u ovakvom  jednoumlju ili kako ga ja vrlo često na mom blogu zovem bezumnom sistemu.

Sadašnji vlastodršci napravili su takav sistem rukovodjenja u Opštini Bor, da možemo slobodno reći: stvorili su državu u državi NIKO IM NIŠTA NE MOŽE. Zakoni Republike Srbije su okrenuli naopačke, pa ih sprovode po svojoj volji , a gradjani trpe. Šta će? S kim god govorim oni mi kažu :“ Mi se tu ne mežemo, i ne možemo ništa“. Ne možete Vi koji ste malo stariji i vi koji direktno zavisite od vlastodržača. Od vas mi i ne očekujemo podržku, ali zato mogu mladi, nezaposleni i nezadovoljni. Sada im je šansa da promene sistem rukovodjenja u Opštini ili čekaće još dugih 4 godina , a do tada prestareće.

Opštinsa sruktura rukovodjenja nema nikakav interes da menja sadašnji razvojni program Opštine, koji se iskuljučivo bori za razvoj RTB-a. Opština je dovoljno bogata da od naših para skoro dve milijarde dinara, opstane i pomogne RTB-u. Zašto bi se borila kada je njoj lepo i udobno u kancelarijama sa budžetom Predsidnika Opštine od 420 miliona dinara. Lepo ste čuli. Predsednik Opštine ima na razpolaganju 420 miliona dinara godišnje.

Zato naša grupa gradjana je nezadovoljn a sa rasporedom budžetskih para i traži pod hitno da se izvrši preraspodela dok ih nisu potrošili na bezpotrebne investicije.

Razvoj Opštine Bor i treba da se oslanja prvenstveno na razvoj RTB-a i izgradnju nove Topionice, ali tu ima samo jedno „ALI“ na mom blogu koji je na žalost hakovan do kraja izborne trke, lepo sam vam napisao ovaj menadžment nemože i nezna da RTB i izvuče iz REKSTRUKTURIRANJA ili neće, a i što bi kad je ovako najbolje. Država plaća, mi radimo, trudimo se da uradimo i proizvedemo bakra što više , to je i činjenica, ali njihovi rudarski kapaciteti su ispunjeni sa 50 %, tj. Maksimalno 40 hiljada tona bakra. O RTB-u neću da govorim sada, dosta stam tekstova napisao na mom blogu… U potpisu Klime Bitovski.

Share

Оставите одговор

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !