);

Perić: Pozivamo Vlahe da glasaju za SNS i Aleksandra Vučića

Bor, 12. mart

Predstavljanje Slobodana Perića, predsednika Vlaškog pokreta ujedinjenja i narodnog poslanika

Autor: M.C.

Vlaški pokret ujedinjenja na današnjoj konferenciji za novinare u Medija centru Bor, predstavio je Slobodana Perića, predsednika Pokreta i narodnog poslanika u prošlom sazivu skupštine. Perić je kandidat za poslanika i na sledećim izborima i nalazi se na 101. mestu na listi SNS-a.

– Mi smo osnovali ovaj pokret da bismo učinili nešto za istočnu Srbiju, da bi njeni građani živeli bolje, jer smo shvatili da samo ljudi koji žive na ovim prostorima mogu da promene život i da ne možemo da očekujemo da nam to neko drugi uradi. Pokret je uspeo da ima svoje ljude i u izvršnim republičkim organima i u skupštini, tj. tamo gde se odlučuje o sudbini svih nas. Prva smo vlaška opcija koja ima poslanika u prošlom mandatu i nadamo se da ćemo imati i u ovom. Pozivamo vlašku nacionalnu manjinu da 16. marta podrže Srpsku naprednu stranku i predsednika Aleksandra Vučića jer je on jedini koji će omogućiti da ostvarimo naše planove i ideje, rekao je Perić.

On je najavio da će se posle parlamentarnih izbora održati skupština Vlaškog pokreta ujedinjenja gde će se izabrati svi organi i spremno dočekati izbori za Nacionalni savet Vlaha  kao i za neke lokalne izbore. – Slika se promenila. Sve je više Vlaha koji su shvatili da je dobro da se organizuju i da prihvate da su Vlasi i da se ne stide svog porekla. Mi našim planovima ćemo omogućiti da naša deca ostanu tu i da sela razviju, da se više ne gase, dodao je Perić.

Share

Оставите одговор

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !