);

Na izborima u nedelju u Boru 11 lista, u ponoć počinje izborna tišina

Bor, 13. mart

Izvor: Beta

U nedelju se u Boru održavaju izbori za lokalni parlament koji ima 35 odborničkih mesta.

Opštinska izborna komisija prihvatila je 11 izbornih lista.

Prva je „Aleksandar Vučicć – Srpska napredna stranka, Nova Srbija“, zatim sledi lista „Ivica Dačicć – Socijalistička partija Srbije (SPS) – Partija ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS) – Jedinstvena Srbija (JS)“, a potom „Demokratska stranka Srbije – Vlaška narodna stranka – Iskreno za Bor“.

Na četvrtom mestu je „Demokratska stranka – Darko Mihajlović“, „Dveri – Vladan Glišić“ i „Srpska radikalna stranka – Dr Vojislav Šešelj“.

Slede liste „Ujedinjeni za Bor grad – Mladjan Dinkić“, „Čedomir Jovanović – Liberalno demokratska partija“, Grupa gradjana – „Klime Bitkoski, Grupa gradjana „Pokret za novo doba“ i „Boris Tadić – Nova
demokratska stranka – Zeleni – Zajedno za Srbiju“.

U Boru će biti otvoreno 47 biračkih mesta, a pravo glasa ima 45.005 birača.

Stranke, koalicije i udruženja građana koja u nedelju, 16. marta, učestvuju na vanrednim parlamentarnim izborima u Srbiji i na lokalnim izborima u Beogradu, Aranđelovcu, Boru, Negotinu i Pećincima, mogu da vode izbornu kampanju do večeras u ponoć.

Predizborna tišina trajaće do nedelje u 20 sati, kada se zatvaraju biračka mesta. Do tada su zabranjeni izborna propaganda, održavanje javnih skupova i objavljivanje procene izbornih rezultata.

Na sam dan glasanja, u nedelju, od sedam do 20 sati dozvoljeno je objavljivanje izveštaja o tome gde su kandidati glasali, ali ne i njihovih izjava.

Tokom izborne tišine dozvoljeno je i emitovanje informacija o odzivu glasača i spotova nadležnih republičkih organa i nevladinih organizacija u kojima se građani upućuju u koje vreme i na koji način mogu da glasaju.

Dok je na snazi izborna tišina, na biračkom mestu i na 50 metara od biračkog mesta zabranjeno je isticanje simbola političkih stranaka i drugog propagandnog materijala.

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !