);
Breaking News

ŽKK Bor osvojio titulu-sledi baraž za prvu ligu

18.mart.Bor

Autor : S.Ranđelović

ŽKK Student 2 – ŽKK BOR 44:76 (10:17, 12:19; 10:17,12:23)

Igrano u OŠ. Miroslav Antić u Nišu. Sudije : Ivković.N, Stojanović.M

ŽKK Student : Radojković 10, Ardalić, Stamenković 2, Stošić 11, Milojković 3, Zlatković 2, Veličković, Nikolić 7, Milenković 2, Vujisić, Ristić, Živković 7. Trener: Stanković.Z
ŽKK BOR : Vučković 15, Ćirov.I 10, Celić 19, Jozić 14, Mijaković, Todorov.T, Milutinović, Sulejman, Piljević 12, Krstić, Golubović 6. Trener : Alen TošićNajkorisnija igračica utakmice (MVP) : Vučković Danijela (ŽKK BOR).

Prvenstvo u drugoj ženskoj ligi – grupa jug je završeno. Posle odigranih 10 kola, prvo mesto osvojila je ekipa Ženskog košarkaškog kluba Bor, koja je ostvarila učinak od 9 pobeda i samo jednim porazom. Osvajanjem titule Borske košarkašice ostvarile su prvi deo plana koji je Uprava kluba zacrtala pred početak ove sezone. Sada ih očekuje odigravanje baraža sa prvacima u ostale dve grupe druge lige (sever i centar). Pobednik ovog turnira, koji se igra po sistemu „svako sa svakim“ plasiraće se u Prvu ligu Srbije. Protivnici se za sada ne znaju jer se takmičenje u ove dve grupe završava tek 12.aprila. Za sada prema stanju na tabelama najveće šanse da se nađu u baražu imaju ekipe Beočina, Kovina ili Bačke Topole iz grupe „Sever“, i Arilje ili Kraljevo iz grupe „Centar“. Mesto odigravanja ovog turnira za sada nije poznato, ali postoje indicije da bi domaćin baraža moglo da bude Kladovo.

Za  uspeh u baražu  i možda istorijsku šansu, koja se pruža borskoj ženskoj košarci biće svakako neophodna i šira podrška grada i svih struktura koje mogu da doprinesu ostvarenju cilja i pružanju prilike borskim ljubiteljima sporta da u sledećoj sezoni u svom Gradu gledaju najkvalitetnije ekipe poput Radivoja Koraća, Partizana, Crvene Zvezde i drugih ekipa iz  samog vrha Srpske ženske košarke. Ovaj grad i ovaj klub to svakako zaslužuju.

 

 


 

Share

Оставите одговор

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !