);
Breaking News

Počeo upis u letnju školu Petnice

Bor, Beograd, 28. mart

Izvor: Beta

Istraživačka stanica Petnica počela je upis učenika osmog razreda osnovnih škola u Srbiji u dvonedeljnu letnju školu, koja će trajati od 7. do 20. septembra, saopšteno je danas iz Petnice.

Učenici će moći da se angažuju u teorijskim, praktičnim i istraživačkim aktivnostima u oblasti astronomije, biologije, elektronike, fizike, hemije, geografije, geologije, arheologije, matematike, psihologije, računarstva, kao i u radu različitih radionica.

„Cilj ove letnje naučne škole nije da se neke stvari nauče, koliko da polaznici steknu predstavu o različitim važnim oblastima, metodama i zadacima savremene nauke“, rekao je rukovodilac u Petnici Nikola Božić, navodi se u saopštenju.

Božić je istakao da je vrlo važno da učenici budu lično zainteresovani, jer polaznici ne dobijaju nikakve diplome i učešće na Letnjoj naučnoj školi ne donosi nikakve formalne olakšice u daljem školovanju.

Rok za prijavljivanje kandidata je 15. maj, a izbor učesnika će obaviti stručni tim IS Petnica. Sve potrebne informacije se mogu naći na sajtu www.petnica.rs.

Letnja naučna škola je specijalan program koji Istraživačka stanica Petnica uspešno realizuje vise od trideset godina, i koji u sebi kondenzuje neke od sadržaja i metoda koji se u Petnici primenjuju u programima namenjenim srednjoškolcima i studentima.

Prilikom organizacije programa Petnica ima u vidu učenike koji trenutno pohadjaju sedmi razred, a u momentu realizacije programa biće osmaci, i koji pokazuju visoku sklonost i zainteresovanost za nauku i istraživački rad, samostalnost i samoinicijativnost u radu, i solidno vladaju školskim gradivom.

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !

Skoči na traku sa alatkama