);

Adrijana Pupovac, uskoro novi predsednik SO Bor

Bor, 5.april

Autor: M.C.

Iako su neke današnje lokalne novine objavile da će novi predsednik Skupštine opštine Bor, najverovatnije, biti Dušan Marković, jedan od rukovodilaca u RTB Bor i član SNS od nedavno, prema našim saznanjima, glavni kandidat za ovu odgovornu funkciju je dipl. ekonomista, zamenik direktora u Sportskom centru Bor i osnivač SNS u Boru, Adrijana Pupovac. Ambiciozna gospođa Pupovac od 2002. uporno sledi ideje i stavove Aleksandra Vučića, što je, u sadašnjoj konotaciji političkih snaga, izuzetno značajna činjenica. Za prvog čoveka Opštine Bor biće kandidovan  Živorad Petrović, zamenik direktora RTB Bor i bivši, uspešni direktor JP Toplana. Zamenik predsednika trebalo bi da bude Saša Vukadinović, aktuelni predsednik Opštine i potpredsednik SNS Bor.

Svi kadrovi su iz SNS-a, s tim što  su Vukadinović i Pupovac stari, dokazani naprednjaci. Da li će borski SNS, s obzirom na to da ima 21 od 35 odbornika, sam preuzeti vlast ili će im biti još neko od pomoći, ostaje da se vidi. KAKO doznajemo, sednica SO Bor, gde će biti izabrani novi opštinski čelnici, biće održana u sredu, 9. aprila.

Ovakav redosled političkih snaga u vrhu lokalne vlasti bio bi i najprihvatljiviji. Postoji jedna druga priča koja je i te kako važna i kojoj, sudeći po ranijoj praksi, do sada nije pridavana  dužna pažnja. U opštinskoj upravi i, uslovno i kabinetu predsednika, biće teško da se ide u korak sa najavljenim promenama sa istim kadrovima. Ima i u sadašnjoj ekipi vrednih i dokazanih stručnjaka, ali to je mali broj profesionalaca. Opštinska uprava moralo bi da bude efikasnija, odgovornija i radnija, trasparentnija i bez bilo kakvih hipoteka. Petrović, Vukadinović i Pupovac mogu da spovedu jedan takav način i sistem organizovanja i to bez bilo kakvih “lomova”. Jer, nepopunjenih stručnih radnih mesta u javnom sektoru ima još kako. Preraspodela kadrova i pojačanje javnog sektora je neophodan posao o kojem najpre moraju da brinu u najužem vrhu vlasti bez uplitanja sa strane.

Od srede počinje vruće političko proleće, jer se očekuje da će se do kraja ovog meseca razlučiti i neke bitne dileme u RTB Bor.

Оставите одговор