);

„Kapetan Miša“ i sjajna perspektiva Srbije po Blagoju Spaskovskom!

Bor, 8. april

Autor: M.C.

Foto: (sxc.hu)
Foto: (sxc.hu)

Tanjug je danas objavio informaciju naslovljenu „Perspektiva Srbije je sjajna“ izvučenu iz govora direktora RTB Bor Blagoja Spaskovskog na primanju nagrade RTB-u Bor „Kapetan Miša Atanasijević“ u Novom Sadu za „najbolji menadžment Srbije“ . Borski direktor pridodao je da je reč o perspektivi cele srpske privrede i ekonomije u celini, da bi ovu najvedriju prognozu u poslednjih 30 godina potkrepio konstatacijom „da smo dostigli dno u našoj zemlji i da je sad trenutak da se okrenemo da to dno za neko dogledno vreme postane vrh i da dođemo do cilja“. Kakva genijalna, strasna misao! Još kad se tome doda i ocena „da će RTB-u Bor trebati mnogo znoja i truda do dođe do svetskog nivoa“.

Prosto je začuđujuće da Spaskovski upotrebljava svoja osećanja i mudrosti ocenjujući i procenjujući šta čeka srpsku privredu i ekonomiju sa mesta odbornika SO Bor i direktora RTB Bor, jer ova, ni vidimo po čemu potrebna, isforsirana iz interesa privatnih firmi i vešto potpomognuta NAGRADA sa strane, nije zaslužila (čast časnom kapatanu, industrijalcu i velikom dobrotvoru i zadužbinaru iz ovih, istočnih krajeva) da se maltene „meša“ u najnoviju politiku vrha zemlje. Srećom što Spaskovski nije spomenuo, kako ume glasno i strasno, i Aleksandra Vučića, odavno poštapajući se tako ugledom prvog čoveka SNS-a i budućeg premijera. Ovaj menadžer i privrednik (pokatakd i političko-ekonomski Rolandinjo, kako je sebe u štampi nazivao) kombinat bakra je za tih spominjanih pet godina apsolutnog i neprikosnovenog šefovanja, doveo do apsurda neistina i nezahvalne sutrašnjice. Kakav je to najuspešniji menadžment koji duguje milijardu evra i dalje se zadužuje gde god stigne, značajno prekoračujući rokove gradnje kapitalnih investicija i tako opasno poskupljujući projekat, mučeći se sa proizvodnjom, dovodeći rudnike na ivicu opstanka, s uništenom ekologijom, sa lošom dokumentacijom, sa korupcijom i kriminalom koji samo što nije zvanično objavljen i bog će znati kakvim i kojim još problemima (postoji i poznata informacija članovima menadžmenta kompanije zamenice direktora za finansije Mire Antić). Organizatori ove, smatramo, zaista NEPRESTIŽNE nagrade  koja je znala da kiti i gomila ogromne „sveske“ slavopojki nazvanih „Put ka vrhu“ o svakoj firmi koja za to i te kako platila. Uostalom, nije to naša izmišljotina, i u Americi se tako radi, pa ko voli neka izvoli. Pa, u toj „igri“ podsticanja navodno najboljih plaća se i ram za povelje i ostala priznanja. Nemojmo da se pravim naivni i nevešti, pitajmo novinare u Boru i opštinske šefove protokola kako su sakupljali tekstove i pare za tu, po slobodnoj proceni, bezvrednu knjižurinu. Što rekao naš narod, plati pa mlati, i nikako drugačije. Kad bude potrebno možemo pisati dan i noć o toj novosadskoj marketinškoj zavrzlami koja svojim gazdama donosi, verujemo, odličnu zaradu, a sujetnim i nedovoljno doživljenim direktorima – kobojagi slavu i čuvenje.

Vucic i SpaskovskiOd celog Tanjugovog teksta o ovoj promociji, kao i onoj nedavnoj u Zaječaru (tad je Spaskovski ljubio ram povelje) u istoj režiji, (čast retkim pojedicima ako ih uoopšte ima), najvrednija je ilustracija. Jer, upravo „nebeski čovek“ procenjuje sudbinu srpske privrede i ekonomije u kojoj celih pet godina, pa i danas, iako po svim osnovama zaslužuje penziju, pametuje kao da nije i on deo te strašne priče. Ne samo deo, nego i idejni zagovornik političkog marketinga kako je RTB „svetska firma“ koja samo što nije ušla u srećnu budućnost (viditi pregršt ranijih izjava u medijima). Sačuvaj Bože i sakloni, pa ko još da nam veruje i da nas ozbiljno shvati. Izgleda da takvog sluha i dara jedino imaju novosadski marketing agenti koji taj posao, za svoju kuću, izvanredno rade. Što rekao nepopularni ministar Radulović, a juče i Aleksandar Vučić, „DOSTA JE BILO“!

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !