);

Živorad Petrović, novi predsednik Opštine Bor: Sve će biti javno u javnim preduzećima

Bor, 9. april

Autor: M.C.

SO Bor je za novog predsednika SO izabrala Milinka Živkovića, za predsednika Opštine izabran je Živorad Petrović,  a za zamenika Saša Vukadinović, svi iy SNS. Zamenik predsednika SO je Ivica Nikolić iz NS. Izabrano je i novo Opštinsko veće. Samo posle oko dva sata Milinko Živković je podneo ostavku. Nakon sat vremena, na novoj sednici SO, za predsednika Skupštine opštine Bor izabran je Dušan Marković iz SNS.

Živorad Petrović, novi predsednik Opštine Bor, obratio se odbornicima naglašavajući da će sve učiniti da se uvede red u svim javnim preduzećima, da će disciplina biti na prvom mestu, jer je osnovni cilj – lepši i uredniji Bor. Radiće se transparentno, svaki odbornik moći će da dobije uvid u dokumentaciju svakog javnog preduzeća.

-Lično ću kontrolisati ponašanje svakog direktora. Više neće biti tajni, javnost će morati da zna kako se radi, pogotovu kod raspsivanja javnih tendera. Svaki odbornik će imati podrobne izveštaje o svemu što bude činjeno za ovaj grad i ovu opštinu. Posebno ću se založiti za izradu socijalne karte kako bi se pomoglo onima kojima je pomoć i najneophodnija-zaključio je Petrović.

Milinko Živković podne ostavku, novi predsednik Dušan Marković

Taman su novi odbornici SNS-a i NS podržali novoizabrane čelnike u SO i Opštini Bor, „zaklinjajući“ se na vernost i poslušnost, iznenada je, nakon iznenađujuće diskusije rudara i sindikalca Ljubiše Miljkovića, novoizabrani predsednik SO Milinko Živković – podneo ostavku. Ovu ishitenu odluku, posle sam oko 2 sata „staža“ (ulazi u istoriju loklanog parlamentizma kao takav) obrazložio je saznanjem iz svoje stranke da je nepoželjno gomilanje funkcija, a ima i ličnih razloga. Istovremeno je, shodno stavovima naprednjaka, podneo i ostavku na mesto predsednika FK Bor (politički funkcioneri ne bi trebalo da se nalaze u upravama sportskih klubova).

Zamenik predsednika SO Ivica Nikolić zakazao je novu sednicu za 13 sati. U drugom pokušaju za predsednika SO Bor izabran je Dušan Marković, SNS.

Оставите одговор