);

Minićevo pet dana bez kapi vode

Bor, Knjaževac, 22. april

Autor: M.C.

Uskršnji praznici za meštane Minićeva i okolna četiri sela protekli su bez vode za piće: slavine gradskog vodovoda Knjaževca presušile su još u Veliki petak uveče, tako da do danas pijaće vode nema ni za ljude, ni životinje. Dnevno dolazi po cisterna vode iz Knjaževca, ali u Minićevu kažu da je i ta voda mutna i sumnjivog kvaliteta. Ceo taj kraj je žedan zbog pucanja cevi u nabujaloj Jelašničkoj reci koji se juče povukao i nije bilo teško da se relativno brzo sanira kvar na vodovodnoj mreži. Ipak, u Komunalnom preduzeću nisu mislili tako – oni su ceo posao ostavili za danas, a voda bi trebalo da stigne sutra.

-Narod je razočaran postupkom nadležnih. Naši bunari su godinama zagađeni, jer nisu regulisane otpadne vode. Silom prilika ih sada koristimo kako bi napojili stoku. Dolaze nam gosti, praznik je, ovo je 21. vek, a mi ne možemo da otklonimo maltene bizarni kvar. U reku odlazi zdrava voda, pa i tako nastaje šteta. Nije tačno da kroz cev protiče mutna voda, svako može da se uveri na licu mesta. Imam deset krava, napajam ih iz bunara, pojilice su suve, služe za ukras. Razumem vreme kad je bila poplava, ali sada je Timok kao veći potok. Utisak je da gospoda neće da rade na praznik, a to im je obaveza – jada se Ljiljana Golubović.

U knjaževačkom Komunalnom preduzeću izjavili su novinarima da im je žao što ljudi u Minićevu nemaju vodu, ali će se potruditi da do srede poprave mrežu. I to je sve.

U Minićevu naglašavaju da je najavljeno poskupljenje pijaće vode veće od 60 odsto. I to je još jedan razlog za nezadovoljstvo naroda. Postoji i predlog da se podnesu krivične prijave protiv odgovornih za, kako vele seljaci, neodgovorno ponašanje i uskraćivanje najosnovnije životne potrebe u vreme kad je pijaća voda bila najneophodnija. Jer, veruje se da komunalne službe u ovom slučaju nisu bile spremne za brze intrevencije nakon nepogode, što ne bi smelo da se dogodi.

POSLEDNJA VEST – ekipe Vodovoda od jutros rade na saniranju kvara, a voda stiže danas, najkasnije za tri sata, dakle posle 14 sati.

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !