);

Kako prebijaju dug RTB Bor i Farmakom

Bor, Beograd, 24. april

Saradnja Bogićevića i Spaskovskog

Izvor: Blic, 24. april

Blic BogicevicZoran Spaskovski, brat generalnog direktora RTB ,,Bor“, zaposlen je u „Farmakomu“ Miroslava Bogićevića, saznaje ,,Blic“.

Spaskovski se Bogićevićevoj firmi koji je RTB “Bor” prošle godine dugovala 7,2 miliona evra, vodi kao saradnik za poslove rudarstva. Prema podacima “Blica“, Bogićević mu je u maju 2013. isplatio zaradu od 157.208 dinara (oko 1.350 evra), što je 600 evra manje od tadašnjih plata generalnih direktora u koncernu “Farmakom“. Četiri meseca kasnije zarada Zorana Spaskovskog je bila manja za pet odsto. Spaskovski je juče odbio da razgovara za “Blic”, odnosno na pitanje da li je posao dobio zahvaljujući saradnji Bogićevića RTB “Bor“, i spustio nam je slušalicu. – Pa gde me nađoste. Ne želim da pričam ništa – bilo je sve što nam je rekao Spaskovski.

Za komentar nisu bili dostupni ni čelnici “Farmakoma“ i RTB “Bor”. Zna se, medutim. da su Bogićević i Blagoje Spaskovski imali dugogodišnju poslovnu saradnju. Između ostalog, kako su mediji pre tri godine objavili, ,,Farmakom“ je posrednik u nabavci bakra izmedu RTB “Bor“ i Valjaonice bakra Sevojno. Tvrdilo se i da “Farmakom” na ove poslove nije obračunavao posredničku proviziju. Prema podacima iz lične karte RTB, dostavljene Ministarstvu privrede, “Farmakom” je RTB “Bor“ na kraju 2012. bio dužan skoro 5,4 miliona evra. U isto vreme RTB je, prema zvaničnim podacima, ovoj privatnoj firmi dugovao oko 440.000 evra. Dug “Farmakoma“ prema RTB povećao se za sedam meseci 2013. za još oko 1.8 miliona evra, dok je ova društvena firma smanjila svoje oba veze prema “Farmakomu” na 71.000 evra.

Kombinacije U vreme kada ga je Vlada Mirka Cvetkovića 2008. postavila na čelo borskog basena, Spaskovski je pomagao ,,Farmakomu“ na revitalizaciji rudnika „Leće“. Nešto kasnije “Farmakom” počinje da se bavi prodajom bakra iz RTB “Bor”.
Kombinacije
U vreme kada ga je Vlada Mirka Cvetkovića 2008. postavila na čelo borskog basena, Spaskovski je pomagao ,,Farmakomu“ na revitalizaciji rudnika „Leće“. Nešto kasnije “Farmakom” počinje da se bavi prodajom bakra iz RTB “Bor”.

Оставите одговор