In memoriam: MR SELIMIR MANOJLOVIĆ (1947-2014)

Bor, Valjevo, 5. maj

selimir_manojlovicŠahovski savez Srbije sa izuzetnim žaljenjem saopštava javnosti da je 03. maja 2014. godine u Beogradu, u 68. godini preminuo potpredsednik Šahovskog saveza Srbije mr Selimir Manojlović.

Mr Selimir Manojlović je rođen 18. marta 1947. godine u selu Dragijevica, kod Osečine. Elektrotehnički fakultet (odsek za elektroniku i telekomunikacije) završio je u Banjaluci i magistrirao na Elektrotehničkom fakultetu (katedri za automatiku) u Beogradu. Predavao je na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta u Beogradu i Elektrotehničkom i mašinskom fakultetu u Istočnom Sarajevu. Pre funkcije pomoćnika gradonačelnika Valjeva, bio je direktor u nekoliko preduzeća: JKP „Vodovod“ Valjevo, Fabrici stočne hrane „Unip“ Valjevo, Valjevskoj pivari, Naučno-istraživačkom centru Holding korporacije „Krušik“ Valjevo. U preduzeću „Krušik – Namenska“ bio je vodeći i glavni konstruktor, kao i tehnolog za konstrukciju vođenih i samonavođenih raketa. Rukovodio je službom za automatizaciju procesa u Rudarsko-topioničarskom basenu Bor – fabrici Flatacija bakra Bor.

Više od 30 godina je istaknuti šahovski radnik. Bio je član Šahovskog kluba „Krušik“ iz Valjeva. Značajno je doprineo stvaranju uslova za razvoj šaha u Valjevu, posebno stvarajući finansijske i prostorne uslove Valjevskom šahovskom klubu i Šahovskom klubu „Krušik – Valjevo“. Organizator je više značajnih šahovskih turnira, bio je i predsednik Šahovskog saveza centralne Srbije. Smrt ga je zadesila na mestu potpredsednika Šahovskog saveza Srbije.

Šahovski savez Srbije

 

Share

Ostavite odgovor