);
Breaking News

Šta čeka novo rukovodstvo Zdravstvenog centra Bor?

Bor, 5. maj

Autor: M.C.

Dom zdravljaNaša vest da je dr Goran Bogdanović, poznati hirurg, postavljen za v.d. direktora Zdravstvenog centra Bor pobudila je ogromno interesovanje. U ovom času još je više zanimanja za to šta dr Golubovića i njegov tim očekuje u buduće, pogotovu u prvim mesecima rukovođenja.

Kako saznajemo iz dobro obaveštenih izvora, dug Zdravstvenog centra (ZC) nije mali, računi svakodnevno pristižu, neki od lekara ne mogu da veruju da dr Stojadinović više nije direktor, vozni park je, procena je, prevelik sa 40 profesionalnih vozača, ima više lekara od potrebnog broja, ali to će se relativno lako prevazići, verovatno je previše i nemedicinskog osoblja, previše je sudskih sporova… Posebno su interesantni neki od tih sporova. Javnost bi trebalo uskoro i zvanično da dobije informaciju o novom postavljenju i o tome kako će novi rukovodeći tim nastupiti u periodu koji dolazi.Važno je i kako će lokalna zajednica sarađivati sa Zdravstvenim centrom (ZC) i posebno novim šefovima koji, kako doznajemo, ništa neće raditi na brzu ruku, niti će se baviti bilo kakvim proizvoljnostima. U prvom planu biće struka i validnost svakog posla.

ZC Bor trenutno ima 1.000 radnika, u poslednje vreme bilo ih je za 20 više. Konsoliduje se i Upravni, odnosno Nadzorni odbor. Očekuje se da će lokalna samouprava i posebno Ministarstvo zdravlja sa donatorima iz Evrope i sveta učine sve da ova zdravstvena ustanova nastavi sa osavremenjavanjem opreme i usavršavanjem kadrova.

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !

Skoči na traku sa alatkama