);
Breaking News

Foto: Održana peta „Ferijalna roštiljijada“ na Adi

Bor, Beograd, 12. maj

Tekst: Novosti

Foto: M.C.

Peta čukarička „Ferijalna roštiljijada„, pod sloganom „Ćumurom sa humorom“, održana je u subotu na piknik terenu na Adi Ciganliji. Za ovu manifestaciju prijavilo se više od 90 takmičarskih ekipa, a oko 500 ljudi aktivno je učestvovalo u pravljenju roštilja. Miris pečenog mesa širio se Savskim jezerom i mamio posetioce da posete ovaj piknik prostor. Deca sa roditeljima, bakama i dekama, biciklisti i ostali koji su došli da sunčan dan provedu u prirodi i druženju, bili su dobrodošli da ovaj „festival“ roštiljanja učine još zabavnijim i privlačnijim. Na momente se učinilo kao da neće biti dovoljno prostora i za takmičare i za sve one koje su radoznalost i dobar njuh doveli tamo, ali za svakog se našlo mesto.

Mnogobrojni timovi užurbano su pripremali meso i povrće koje su potom pekli na žaru. Na meniju se moglo naći sve ono što se, inače, sprema kada se staro društvo okupi na ručku u prirodi: ćevapi, pljeskavice, šnicle, kobasice i ražnjići… Ipak, mogla se videti i nešto „čorbasto“, poput gulaša i svadbarskog kupusa. Muški deo svake ekipe pretežno je bio zadužen za okretanje mesa, dok su dame spremale salate i seckale luk, bez koga roštilj ne može da se zamisli.

Ova manifestacija dodatno je ulepšana i Međunarodnim festivalom folklora „Zaigraj-zapevaj“, koji se dvijao u okviru nje. Dvanaest ansambala iz različitih zemalja, muzikom, igrom i pesmom predstavilo je izvorno narodno stvaralaštvo iz svojih sredina, a u oblaku roštiljskog dima mogle su se videti i flamenko i trbušne plesačice.

SPORTSKO SABRANjE „SVETE SRBIJE“ PRAVOSLAVNO srpsko društvo „Sveta Srbija“, u nedelju na Adi Ciganliji takođe organizuje sportsko, porodično, kulturno i duhovno zajedničarenje protkano ljubavlju i Jevanđeljem. Manifestaciju pod nazivom „Sportsko sabranje Svete Srbije“ otvoriće patrijarh srpski Irinej služenjem Svete liturgije sa početkom u devet sati na fudbalskom kompleksu.

 

 

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !

Skoči na traku sa alatkama