);
Breaking News

Foto: Održan ALFA ROMEO WEEKEND 2014 – Borsko jezero

Bor, 26. maj

Tekst i fotografija : Nebojša Janošević

U dane vikenda od 23-25. maja u našem gradu održan je skup vlasnika i ljubitelja automobila marke ALFA ROMEO. Kao i prošle godine, organizator je bio ALFA ROMEO KLUB „ Cuore Sportivo Serbia“ ili u prevodu SPORTSKO SRCE SRBIJA.

Cilj okupljanja, koje dobija epitet tradicionalnog, je da se svi učesnici kroz posetu raznim sadržajima upoznaju sa lepotama i turističkim potencijalima ovog dela Srbije.

Okupljanje i smeštaj učesnika bilo je u hotelu „Jezero“ na Borskom jezeru. Učesnici skupa počeli su da pristižu još u petak popodne.

U subotu 24.maja, organizovana kolona od blizu 30 automobila ALFA ROMEO krenula je iz „oaze“ sa parkirališta hotela Jezero u 11.30 i uputila se prema Zlotskoj pećini.

Obilazak Lazareve pećine i Lazarevog kanjona završen je posetom Vidikovcu odakle se pruža pogled na čitavu dolinu i deo kanjona.

Oko 15.časova za sve učesnike priređen je ručak na kome su posluženi lokalni specijaliteti, čuvene vlaške palačinke i vlaška mućkalica.

Nakon ručka i druženja na kome je bilo prisutno 45 učesnika, organizovana je kolona u kojoj je bilo tridesetak automobila koja je došla u Bor. Na borskom korzou građani su mogli da vide različite modele automobila ALFA ROMEO kao što su 33,145, 146, 147, 155, 156, 159, GT, GTV, BRERA, Sprint…

Šarenolika „zmija“ automobila nakon devedesetominutnog zadržavanja i fotografisanja u Boru, uputila se ka hotelu „Jezero“ gde je održan koktel dobrodošlice.

U nedelju 25.maja druženje je nastavljeno posetom kafiću „JAMA“ i vidikovcu na starom površinskom kopu. Nakon toga, svi učesnici su, posle fotografisanja krenuli ka borskom aerodromu. Na aerodromu je urađen zajednički snimak svih učesnika, a zatim je uz žaljenje svih došlo vreme rastanka.

Vredni ljudi iz kluba „Sportsko srce Srbije“ pokazali su da zaista imaju VELIKO SRCE.

Prikupljen je novac(oko 25.000,00 dinara), za pomoć postradalima u poplavljenim područjima Srbije. Kupljene su namirnice i druge potrepštine koje su neophodne pre svega deci i sve to je uručeno borskom „Crvenom krstu“.

Najzaslužniji za organizaciju ovog dvodnevnog skupa bili su : Dejan Šimfak predsednik kluba i Nebojša Janošević, član ovog kluba i autor teksta i fotografija koje prikazuju deo onog što se dešavalo ovog vikenda.

Svi učesnici složili su se da je organizacija bila na visokom nivou i dogovorena su nova druženja sa novim sadržajima.

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !

Skoči na traku sa alatkama