Zdravstveni centar Bor dužan je 2 miliona evra

Bor, 27. maj

Autor: M.C.

U Zdravstvenom centru Bor (ZC) danas je najveći problem ukupni dug veći od 2 miliona evra. To apsolutno niko ne zna kako će i ko će da pokrije. Moguće je da se deo duga otpiše, ali samo deo. Samo komunalna preduzeća potražuju 23, 6 miliona, dok su sudski sporovi premašili 17 miliona dinara. Fond zdravstene zaštite utužio je ZC za 14 miliona dinara isplaćenih za plate radnicima koji nisu na platnom spisku Ministarstva zdravlja. Ukupno je zaposleno 944 na neodređeno i 43 radnika na određeno vreme, mada je prekobrojnih u svim službama. Ovo je danas rečeno na konferenciji za medije novog rukovodstva borskog Zdravstvenog centra. Sem v.d. direktora te ustanove dr Gorana Bogdanovića, govorili su i dr Igor Maljković, v.d. direktora bolnice i dr Miki Karabašević, direktor Doma zdravlja.

Na novinarsko pitanje kako će biti organizovan Urgentni centar, dr Maljković je odgovorio da je reč o proširenoj verziji Trijažnog centra. Taj posao biće završen za jednu do dve godine, a ideja je potekla od Ministarstva zdravlja. Da li će biti ispoštovano obećanje iz predizborne kampanje da svako selo dobije lekara, dr Bogdanović je podsetio da Zlot i Šarbanovac imaju lekara, a da su u planu i Donja Bela Reka, Gornjane i Brestovac.

Čulo se i to da će novi v.d. direktor zatražiti da državni revizor izvrši kontrolu poslovanja ZC za 2013. i do aprila 2014.

Još jedanput je spomenuta odlična saradnja sa lokalnom samoupravom.

Share

Ostavite odgovor