Doborodošlica za opštinsku pticu robota

Bor, 13.jun

Velika nam je čast i zadovoljstvo što je opština Bor dobila novog stanovnika PTICU ROBOT, koja će zajedno sa nama čuvati životnu sredinu. Zato, u ponedeljak, 16. juna, u 11 sati, na platou ispred Doma kulture Bor, poželimo joj zajedno dobrodošlicu i dug životni vek, obaveštavaju iz Udruženja Oktobus i podsećaju d se ne dođe praznih ruku. Predlog je da se uz osmeh ponese i prazna limenka kojom će se nahraniti novi pričljivi komšijam Jer: kad je Ptica sita, Bor je čistiji !

Eko-Limenko

Sjajna jeste ova ptica,

ona ima četiri lica,

sva lica nam se raduju

dok joj se limenke daruju.

Robot-ptica stalno zbori,

da je glad uveliko mori.

„Limenke mi daj, pa će biti pravi raj!“

-kaže ptica, dok joj oči sjaje,

a za uzvrat poklone nam daje.

Ne zaboravite da stanje životne sredine i životni vek Ptice zavise samo od nas, a neki novi klinci biće nam zahvalni !

Pticu Robot, autorke, mr Biljane Bibe Vicković osvojila je opština Bor na “Green Games” takmičenju www.greengames.rs u okviru projekta “Znanjem za održivi razvoj” u organizaciji Udruženja Oktopus u 2011. i 2012. godini.Takmičenje je realizovano u partnerstvu sa 42 lokalne samouprave, 6 visokoobrazovnih institucija i 58 osnovnih i srednjih škola, a na “Green Games“ konkursu učestvovalo je 587 takmičara sa 58 takmičarskih timova. Nagradna Ptica Robot, inovativno-društveno korisno robotizovano umetničko delou funkciji reciklaže limenki www.oktoopus.org osmišljena je u cilju kulturne revitalizacije javnog gradskog prostora.Novo tehničko-tehnološko rešenje sa solarnim napajanjem izradili su stručnjaci Instituta “Mihajlo Pupin” iz Beograda.

Nagradna Ptica Robot za opštinu BOR realizovana je kroz donaciju Fonda braće Rokfeler (Rockefeller Brothers Fund) u skaldu sa ciljevima programa za Zapadni Balkan.

 

Share

One thought on “Doborodošlica za opštinsku pticu robota”

Ostavite odgovor