);

SO Bor: Usvojen budžet i prekinut štrajk

Bor, 13. jun

Autor: M.C.

Odbornici SO Bor, bez puno polemike, usvojili su završeni račun budžeta za prošlu godinu uz opaske opozicije da je četvrtina novca izdvojena za subvencije javnom sektoru, od čega je polovinina usmerena na Toplanu. bez odgovora ostalo je pitanje zašto je Opština platila vatromet za Dan rudara. Predlog da se neki smene, a drugi članovi Opštinskog veča postave skinut je sa dnevnog rada. U pauzi sednice održan je sastanak sa Štrajkačkim odborom zaposlenih u opštinskoj upravi na kome je dogovoreno da se odmah nastavi sa radom, ali da nadležni za mesec dana iznađu rešenje za povećanje plata zaposlenih.

Blagoje Spaskovski je zatražio više discipline kod naplate komunalnih usluga podsećajući da pojedini dužnici „više za dan popiju kod Ive Topa nego što im je neplaćeni dug“ javnim preduzećima. On je naglasio da se protekle sezone previše potrošilo uglja i da se ovaj energent ubuduće ne sme nabavljati posredstvo posrednika. Ovaj odbornik je i čestitao Dan policije.

Srđan Marjanović je imao primedbe na rad i trošenje budžetskih para JP ŠRIF, dok je Dragan Žikić zatražio objašnjenje za utrošak para za popravke puteva, jer nema podataka o plaćanju radova. JP „Bogovina“, podsetio je, duguje 31 milion dinara, najviše prema EPS-u. Kako je moguće da Vodovod ne izmiruje svoje obaveze. To je neodgovorno i neobjašnjivo. On je još upitao: Kako je moguće da se u ŠRIF-u, bez odluka Upravnog odbora, menja programska šema.

Zvonko Marković, predsednik Upravnog odbora ŠRIF-a, uporedio je nekadašnju besparicu i dugovanja radnicima za plate i današnje pozitivno poslovanje.

Sednica je nastavljena disusijama o izveštaju o radu javnih preduzeća.

Share

One thought on “SO Bor: Usvojen budžet i prekinut štrajk”

Оставите одговор

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !