U ponedeljak 16.juna Sportske igre mladih u Boru

Bor.13.jun

CCC pokaz1U ponedeljak 16.juna u Boru se po prvi put održavaju Sportske igre mladih.

Sportske igre mladih je projekt za decu i omladinu čiji je osnovni cilj promocija zdravog načina života i prijateljstva. Već 18 godina pod sloganom „Živimo život bez droge jer droga uzima život“ osnovcima i srednjoškolcima iz cele Hrvatske, a nešto kasnije i u Bosni i Hercegovini, za vreme letnjeg raspusta, omogućava se potpuno besplatno učestvovanje u takmičenjima u deset sportova (mali fudbal, basket, rukomet, odbojka, igri između dve vatre, tenis, stoni tenis, atletika, badminton i šah), dok najuspešniji pojedinci i ekipe putuju na besplatno mini letovanje kao učesnici završnice Igara u Splitu.

Deca i mladi iz regiona iz godine u godinu pokazuju sve više interesovanja za učestvovanje na Sportskim igrama mladih pa je i broj takmičenja u konstantnom porastu. Na osnovu uspešnosti projekta Igara u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, projekat je krenuo i u Republici Srbiji  od ove godine.

Izabrani gradovi za ovaj projekat u ovoj godini su: Beograd, Novi Sad, Niš, Subotica, Kragujevac, Kruševac, Bor, Novi Pazar, Pančevo i Vršac. Za početak je planiran start sa 4 sporta: mali fudbal, basket, atletika (trka na 60m) i između dve vatre. Pobednici reginalnih takmičenja se sastaju na finalnom takmičenju u Beogradu gde pobednici kao nagradu dobijaju putovanje na more u Split gde se nalaze sa svojim vršnjacima iz okruženja.

 

Share

Ostavite odgovor