Sportske igre mladih

Bor, Beograd 15.06.2014.

Poštovani,

u ime Udruženja Sportske igre mladih pozivam vas da u ponedeljak, 16. juna prisustvujete otvaranju i održavanju igara u vašem gradu (plato ispred Doma kulture, 11.00 časova).

CCC pokaz1

 Sportske igre mladih najveći su projekt za decu i omladinu čiji je osnovni cilj promocija zdravog načina života i prijateljstva. Već 18 godina pod sloganom „Živimo život bez droge jer droga uzima život“ osnovcima i srednjoškolcima iz cele Hrvatske, a nešto kasnije i u Bosni i Hercegovini, za vreme letnjeg raspusta, omogućavamo potpuno besplatno učestvovanje u takmičenjima u deset sportova (malifudbal, ulični basket, rukomet, odbojka, igri izmedju dve vatre, tenisu, stoni tenis, atletici, badmintonu i šahu), dok naj uspešniji pojedinci i ekipe putuju nabesplatno miniletovanje kaou česnici završnice Igara u Splitu.

IdejaIgararaslajeizgodineugodinuiIgresupostaleprepoznatljivbrenduRepubliciHrvatskojkojisedanasrazvijaiuzemljamaregionaaliiEvrope. Častnamjeizadovoljstvo štosmomeđuvišeod 400.000 učesnika tokom godina delovanja kroz druženje i sport, promovisali način života, čije su osnovi postulati razumevanje, prijateljstvo, solidarnost i fair-play, kao naj delotvornija alternativa svim negativnim uticajima današnjice i time postali najveća manifestacija amaterskog sporta u svetu, priznata od Međunarodnog Olimpijskog Komiteta.

U naporima za internacionalizaciju projekta Igara intenzivno i na zajedničko zadvoljstvo sarađujemo sa zemljama regiona. Predsednici Vlada i država tih zemalja prepoznali su vrednost projekta Igara i pružili su nam svesrdnu podršku. Najbolji primer te podrške i odlične saradnje možemo pronaći baš u Srbiji gde je Predsednik Vlade Republike Srbiji, gospodin Aleksandar Vučić i visoki pokrovitelj projekta Igara 2014. godine.

Cilj Sportskih igara mladih je okupljanje što većeg broja dece i mladih iz Srbije kako bi oni na kojima svet ostaje , druženjem kroz sport i zabavu, zajedno sa mladima iz regiona razvijali svoje društvene vrednosti čime bi izbegli breme vremena u kom živimo a koje u velikom broju ima negativni trend droge, nasilja i svih vrsta intolerancije.

Kao što je već rečeno, projekat se sprovodi uz veliku podršku i pod visokim pokroviteljstvom Predsednika Vlade Republike Srbije, gospodina Aleksandra Vučića a u saradnji sa Ministarstvom omladine i sporta i zajedničkim partnerom Savezom za Školski Sport Srbije.

Prošle godine Igre su okupile preko 100.000 dece u Hrvatskoj i preko 50.000 u Bosni i Hercegovini, zato trebaistaćida ćeseprvegodineIgre, potpuno besplatno za sve učesnike, održatiudvanaestgradova širomSrbije gde očekujemo preko 30.000 dece. Projekat u Srbiji za 2014. godinu podrazumeva održavanje takmičenja u pet sportova (Mali fudbal, Cageball (fudbal u kavezu),

Streetball (Ulični basket), Atletika – sprint na 60m i igri između dve vatre) a prema planu gradovi učesnici ovog projekta za 2014. godinu su:

 • Beograd (Otvaranje)     13.06.2014.
 • Novi Beograd i Zemun 14.06.2014.
 • Bor                              16.06.2014.
 • Niš                              17.06.2014.
 • Kragujevac                   18.06.2014.
 • Kruševac                     19.06.2014.
 • Novi Pazar                   20.06.2014.
 • Pančevo                      21.06.2014.
 • Vršac                           23.06.2014.
 • Novi Sad                     24.06.2014.
 • Subotica                      25.06.2014.
 • Beograd (Finale)           27.06.2014.

S obzirom da je ovo prva godina Igara u Srbiji planiramo i organizaciju posebnog svečanog otvaranja 13.06.2014. godine i zatvaranja Igara 27.06.2014. godine koje će biti organizovano u Beogradu, sa gostima Ambasadorima, promoterima i prijateljima Igara.

Vrednost projekta Igara takođe su prepoznale mnoge institucije i brojni ugledni pojedinci iz sportskog, kulturnog i javnog života kako regiona tako i Evrope. Posebnu podršku pruža Sir David Richards Predsednik Premier League i ujedno počasni predsednik Igara. Potpredsednici Igara su Slaven Bilić i Goran Ivanišević. Potporu Igrama pružaju i mnogobrojni sadašnji i bivši državnici, istaknuti preduzetnici i sportisti i sportski radnici regiona i sveta, i to: DavidBeckham, fudbaler, JoseMourinho, fudbalskitrener, bivši Premijer Velike Britanije Tony Blair, Predrag Mijatović, Juan Carlos Navarro, kapiten košarkaške reprezentacije Španije, Martin Schulz, Predsednik EU parlamenta, OlliRehn, poverenik za ekonomska i monetarnapitanja Evropske Unije, ŠtefanFüle, poverenik Evropske komisije za proširenje, HannesSwoboda, zastupnikuEvropskomparlamentu, David Miliband, bivši Ministar spoljnih poslova Ujedinjenog Kraljevstva, a od nedavno i potpredsednik Vlade Ruske Federacije, gospodin Arkady Dvorkovich.

Iskreno se nadamo da ćete aktivno učestvovati u sprovođenju ovog društveno poželjnog i edukativno korisnog projekta koji svojim rezultatima postaje opšte dobro, kako svakog učesnika tako i zajednice u celini.

 S poštovanjem,

Gordan Todorović

Predsednik Sportskih igara mladih Srbija

Share

One thought on “Sportske igre mladih”

Ostavite odgovor