OFK BOR osvojio titulu

16.jun.Bor

Autor: S.Ranđelović

Pomoravsko-timočka zona 30.kolo. OFK BOR – FK Rudar 5:0 (3:0)
Stadion OFK Bor, Gledalaca 800, Sudije: Miloš Milanović (Ćuprija), Miroslav Janošević (Bor), Danijel Stojković (Zaječar).
Delegat : Nebojša Mladenović (Bor). Strelci: Jovanović.S u 36, Mašić.D u 43, Mladenović.M u 44, Terzić.M u 47 i Ivanov.S u 75.min za Bor. Žuti kartoni: Ilijevski.A i Merdžić.N (Rudar).

OFK BOR: Trailović, Janković, Nikolić (Živanović od 52.min.), Čovrtanović, Stanojević, Đoševski, M.Terzić, Lazarević (Milojević od 50.min.), Mladenović.M (Ivanov.S od 61.min.), Jovanović.S, Mašić.
FK RUDAR: Marić, Ilijevski, Kolar, Velinović, Merdžić, Božić, Maletić, Papludis, I.Ivanov, Ramadani.

Fudbaleri Bora izborili su plasman u Srpsku ligu istok. U poslednjem kolu savladali su gradskog rivala Rudar sa 5:0 i osvojili šampionski pehar koji je kapitenu borskog tima Nikoli Trailoviću dodelio generalni sekretar FSRIS Blagoje Milošević. Sama utakmica bila je veoma interesantna sa puno golova i dobrih akcija. Igrači Rudara su se dobro držali u prvih pola sata igre, a onda kao da im je malo ponestalo snage što su  igrači Bora iskoristili i izrešetali mrežu mladog golmana Marića koji je i pored pet primljenih golova ostavio solidan utisak sa nekoliko dobrih odbrana.

Posle utakmice igračima je prvi čestitao Predsednik kluba (u ostavci) Milinko Živković, koji je istakao da su za uspeh najzaslužniji igrači i trener Hakija Rovčanin a da se uprava trudila da isprati njihov dobar rad, koliko je to u ovom trenutku bilo moguće. Obećano je da će obaveze prema igračima biti ispunjene u što kraćem roku i da posle kratkog odmora klub nastavlja sa aktivnostima koje će obezbediti uspešan nastup u Srpskoj ligi i borbu za plasman u Prvu ligu, ako ne već u narednoj sezoni, onda za dve godine. Prioritet će biti vraćanje nekih borskih igrača koji trenutno igraju u drugim klubovima kako bi ekipa bila što jača za nastupe u višem rangu. U planu je da Bor dobije i novi stadion što će biti realizovano do proslave 100 godina postojanja kluba koji je osnovan još davne 1919.

 

Share

One thought on “OFK BOR osvojio titulu”

Ostavite odgovor