);

Ulepšavanje biografija: Blagoje Spaskovski nije diplomirao na Rudarsko-geološkom fakultetu u Beogradu!

Bor, 16. jun

DA JE ULEPŠAVANJE biografija u modi, poznato je odavno, ali da to čine važne ličnosti u najzvaničnijim prilikama, i u manjim sredinama kao što je borska, manje je prisutno u javnosti. Upravo o tome svedoči biografija BLAGOJA SPASKOVSKOG, generalnog direktora RTB Bor u kojoj zvanično (na sajtu RTB Bor, u odeljku Poslovodstvo RTB Bor, 16. jun 2014.) piše da je diplomirao na Rudarsko-geološkom fakultetu u Beogradu, gde je “položio sve ispite na magistarskim studijama”. U publikaciji “Pedeset godina visokog obrazovanja i nauke u Boru 1961-2011.” povodom jubileja Tehničkog fakulteta u Boru, Univerziteta u Beogradu, stoji da je Blagoje Spaskovski diplomirao na borskom fakultetu 1972. godine, broj inedeksa 151-67., da je rođen 18.11. 1948, Gabar, Kriva Palanka, Makedonija. To su lično potvrdile i njegove generacijske kolege iz Bora. Da li je, kako piše u zvaničnoj biografiji, položio sve ispite na magistarskim studijama, to je najlakše utvrditi na Rudarsko-geološkom fakultetu u Beogradu, mada se zna da je i u to vreme važilo pravilo da se na magistraturu upisivalo sa najmanjom prosečnom ocenom osam, što dotični sigurno nije imao. Postojala je, kažu stručnjaci, mogućnost polaganja desetak diferencijalnih ispita da bi se stakao uslov.

U danas ( 16. jun) pročitanoj bigrafiji Spaskovskog na sajtu RTB Bor ne postoji informacija da je isti završio i specijalisitčke studije u Koloradu u Americi, kako je već objavljeno u Istinomeru i još nekim medijima. Datum rođenja na sajtu RTB tačno je naveden, ali, ni u ovoj, najzvaničnijoj, biografiji nema mesta rođenja. Zašto, pitanje je za autora tog teksta, jer je krajnje neuobičajeno.

Da li je i ovo i ovakvo šminkanje biografije u nadležnosti Ministarstva prosvete i ministra prosvete i obrazovanja, neka ministar prosudi kako je već učinjeno u aferi “Megatrend”.

Share

One thought on “Ulepšavanje biografija: Blagoje Spaskovski nije diplomirao na Rudarsko-geološkom fakultetu u Beogradu!”

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !