);

Pecaju i čiste rečna korita

Bor, Knjaževac, 23. jun

Udruženje sportskih ribolovaca „Beli Timok“, i još 13 ekipa iz Srbije, na Borskom jezeru

Foto: Milorad Antić Pirke

Udruženje sportskih ribolovaca „Beli Timok“ iz Knjaževca, od osnivanja, 1950. godine, okuplja ljubitelje prirode i posebno sportske ribolovce voljne rekreacije i uživanja pored rečnih i jezerskih obala.U prvom planu je ekologija: čišćenje rečnih korita i priobalja i sprečavanje zagađenja prirode. Jer, nedirnuta priorda je „božji dar“. Svake godine se, na otvaranju ribolovačke sezone, tradicionalno organizuju i takmiičenja u spremanju riblje čorbe i specijaliteta. Na izostaje se ni u jendom loklanom, pa i značajnijim regionalnim ribolovačkim nadmetanjima.

-Redovni smo i učesnici akcija „Očistimo Srbiju“, „;Molitve pod Midžorom“, Umetničke kolonije u Svrljiškoj Topli…. Imamo oko 600 članova koji, u raznim kategorijama, godinama postižu zapažene uspehe. Ipak, važnije od rezultata je okupljanje i očuvanje prirodnih dragulja. Na primer, 21. juna, na Borskom jezeru, na Kupu „Poštara“, naša ekipa imala je tri takmičeara: Vladicu Milutimovića, Srđana Mitrovića i Nikolu Živića. Nismo se proslavili, ali smo zadovoljni. Jezero je čisto i lepo, pravi je raj za sportski ribolov. Dovoljno je provesti dan na njegovim obalama i susresti se sa društvom iz pola Srbije. Učestovalo je 13 ekipa. Nego, naš ribolovac Nenad Jovanović dobitnik je Nagrade za životno delo Ribolovačkog srpotskog saveza Srbije. To je i naš, ekipni uspeh, ali i deloUpravnog odbora na čelu sa Nevenkom Kocićem – rekao nam je Igor Kostadinović, najodgvorniji u Komiskji za takmiečenja.

Tog dana na Borskom jezeru najbolje su prošli domaćini, akipa „Poštara“. Prvi su im čestitali susedi iz Knjaževca. Bio je to 11. kup „Lov udicom na plovak“ koji je, kao i svih ostali, završen u kampu „Partizana“ druženjem i neizbežnim ribolovačkim pričama.

NA SLIKAMA: Ribolovci, minulog vikenda, na Borskom jezeru.

Share

Оставите одговор

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !