);
Breaking News

Pala grana u ulici Albanske spomenice

Bor, 26. jun

Autor: M.P.

Sinoćno jako nevreme polomilo je ogromnu granu sa javora u ulici Albanske spomenice u Boru i igrom slučaja nije bilo većih posledica. Kako su nam rekli stanari zgrade broj 2, ispred čijeg ulaza je pala grana, u trenutku kada je odjednom krenuo jaki olujni vetar, deca su se igrala na klupici ispred i deo grane je okrznuo jednog dečaka po ramenu. Čulo se kao da je bomba pala, potvrđuju i iz okolnih zgrada. Štete na zgradi nema, osim jednog napuklog prozora. Milovanka Ristić, predsednik Skupštine stanara nam je rekla da je i ranije upozorovala na opasnosti zbog neisečenih grana.

– Niko ništa ne radi i ne preduzima. Dalibor Orsovanović, direktor JKP „3. oktobar“, lično je bio ovde u aprilu i naredio da ove grane moraju da se iseku. I ništa. U direkciji za izgradnju, iz Sektora za zelenilo, su mi rekli da su javori u fazi razvijanja i da drvo ne može da se iseče.

Goran Stojanović, rukovodilac radne jedinice za zelenilo u JKP „3. oktobar“, izašao je jutros sa svojom ekipom na lice mesta.

– Mi moramo da poštujemo proceduru i radimo isključivo po nalogu Direkcije. Čim nam je naloženo, naša ekipa je došla i sve organizujemo da sredimo.

Anita Đorđević, iz Sektora za zelenilo Direkcije za izgradnju Bora, nam je rekla da je ceo taj drvored star preko 30 godina.

– Mi smo pre četiri godine vršili orezivanje i podigli habitus krošnje zbog prolaznika, automobila i rasvete. Ako bismo vršili jaču rezidbu i isekli grane drvo bi se verovatno sasušilo, a znate, građanima Bora svako drvo znači. Tokom sinoćnjeg nevremena u celom Boru padale su grane. To se redovno dešava i mi odmah reagujemo i sklanjamo sve te grane.

Milovanka Ristić je imala i druge pritužbe na rad javnih preduzeća u Boru.

– Loše su uradili betonsku stazu od ulaza zgrade. Tako majka sa kolicima umesto do pešačkog prelaza u ul. Boška Buhe ide direktno dole na ulicu, pritom se nanosi blato jer nema ivičnjak. Na izlazu iz skloništa ograda je sva istrurela, a prilično je visoko i deca tu non stop prolaze. Noću je rasveta loša, ništa se ne vidi. Ja reagujem, žalim se ali niko ne reaguje.

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !

Skoči na traku sa alatkama