);

Lazin šef kabineta odustao od RTB!

Bor, Beograd, 27. jun

BORSKI RUDARSKI BASEN OPET OSTAO BEZ PREDSEDNIKA UPRAVNOG ODBORA

Izvor: ALO

Boris DragovicBoris Dragović, šef kabineta ministra finansija Lazara Krstića, podneo je ostavku na mesto predsednika i člana Upravnog odbora Rudarsko-topioničarskog basena „Bor“, i to samo šest meseci nakon što ga je na tu funkciju imenovala Vlada Srbije.

Mada se kao razlog ostavke nezvanično pominje nezadovoljstvo saradnjom sa direktom RTB-a Blagojem Spaskovskim, Dragović to negira i tvrdi da je ostavku podneo iz ličnih razloga.
– Razlog ostavke je isključivo lične prirode, jer nisam uspevao da se adekvatno posvetim funkciji, pa sam se osetio odgovornim da tu funkciju prepustim nekome ko će moći potpuno da joj se posveti. To je jedini razlog, a ne bilo kakav sukob sa Spaskovskim ili upravom RTB-a, sa kojom UO, inače, ima odličnu saradnju – izjavio je Dragović za „Alo!“. On navodi da je za vreme predsedavanja UO zajedno sa ostalim članovima tog tela mnogo toga urađeno na poboljšanju poslovne klime unutar borskog basena.
– Uradili smo dosta u smislu transparentnijeg poslovanja kompanije, uključujući i adekvatno funkcionisanje samog UO. Pokrenute su sve aktivnosti radi osposobljavanja RTB-a za poslovanje u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama, uspostavljenja je transparentnost u izveštavanju UO, koji sada na dnevnoj bazi dobija informacije o operativnim i finansijskim aktivnostima koje se obavljaju u okviru borskog basena. Takođe, pokrenute su i aktivnosti za rešenje problema dugovanja RTB-a, koja sada iznose oko milijardu evra, od čega se 900 miliona odnosi na komercijalne poverioce – istakao je Dragović. Iz RTB-a takođe poručuju da su imali „izvanrednu“ saradnju sa Dragovićem.
Blagoje Spaskovski– Saradnja sa predsednikom UO je bila i ostala na visokom nivou i ako bismo ocenjivali ocenom od 1 do 10, onda je ona 10 plus – saopštavaju iz kabineta Spaskovskog, koji funkciju direktora RTB „Bor“ obavlja od 2008. godine.
Podestimo, do imenovanja Dragovića u decembru prošle godine, RTB „Bor“ nije imao predsednika UO tri godine. Tu funkciju je Vlada odlučila da popuni tek nakon emitovanja serijala emisije „Insajder“, kojim su otkrivene razne malverzacije u okviru RTB-a, poput toga da je cena izgradnje nove topionice i fabrike sumporne kiseline u toj kompaniji za tri i po godine utrostručena, i to sa 100 na čak 300 miliona evra.

 

Оставите одговор