);

Prof. dr Nedeljko Magdalinović: Kolege inženjeri, smenite glavnog krivca i zaustavite propadanje RTB-a Bor!

Bor, 1. jul

Nedeljko Magdalinovic 1Nasuprot rezultatima koje čelni RTB-a saopštava preko medija, inženjeri flotacije u „Velikom Krivelju“ saopštavaju katastrofalne proizvodne rezultate projekta rekonstrukcije flotacije (MC Bor -25.06.2014). A zašto bi to bilo čudno? Ako čelni lažira svoje stečene i nestečene diplome, zašto ne bi lažirao i proizvodne rezultate?.

I pored toga što ga je premijer u svom ekspozeu jasno ocenio menadžemt nesposobnim, RTB i najveću srpsku investiciju u njemu, započetu bez valjane tehničko-tehnološke i ekonomske dokumentacije, i dalje vodi čovek čije su jedino vidljive „reference“ političke manipulacije i maltretiranje zdravog razuma većine mnogo sposobnijih inženjera od njega. Neverovatno da jedino time toliko dugo prikriva svoje neznanje i promašaje i još uvek se održava na mestu sa koga se sve ređe javno oglašava. Postao je, konačno, izgleda, i sam svestan da u njegove laži niko više ne veruje. Ali zašto i dalje neometano RTB vodi u sve veće dubioze sa krajnje neizvesnim i svakako ne dobrim ishodom, ako ga je već premijer u svom ekspozeu okarakterisao nesposobnim? Vodi on RTB-e – jer RTB nema Upravni odbor dostojan zadatka koji mu je poveren od Vlade. Uz dužno poštovanje prema članovima Upravnog odbora, oni, nažalost, ne svojim krivicom, nemaju ni profesionalna ni radna iskustva da mogu uspešno upravljati sistemom kakav je RTB. Oni i nakon dva meseca od ocene premijera – ćute. Umesto da su već poodavno smenili nesposobni menadžment, predsednik Upravnog odbora podnosi ostavku. Svaki komentar je suvišan.

Uvažene kolege, inženjeri, svojevremeno Vas je čelni RTB-a okarakterisao neznalicama. Taj sud o Vama izrekao je čovek koji lažira svoje stečene i nestečene diplome. Od stručne i naučne javnosti ostao je tada „nekažnjen“. Zato je i nastavio da Vas omalovažava i obezvređuje vaše diplome, znanje, stručnost i rad. Ne dozvolite više da politički manipulant i partijski preletač ruši vaš lični integritet, čime se, do sada, uz lažirane poslovne rezultate, i samo od njega hvaljene „razvojne projekte“, jedino održavao tu gde jeste. Otvorite mu put kojim je poodavno već trebalo da hoda, u penziju- svakako.

Isuviše dugo vodi RTB i Vas u surovu neizvesnost, i zato je prvenstveno u vašem interesu da to prerkinete. Ako to ne učinite, većinu Vas će smestiti u Centar za istaraživanje i razvoj i, samo njemu svojstvenim manipulacijama, optužiti upravo Vas za sve njegove propale „projekte“, za koje vas nije nikad ništa ni pitao. To je suština njegove zamisli o formiranju takvog centra. Budete li to dopustili, sudbina RTB-a i većine radnika biće krajnje neizvesna pod ogromnim finansijskim teretom njegovih „razvojnih projekata“.Velika je zabluda ako i dalje verujete da će ga smeniti Upravni odbor. I njega i Upravni odbor morate smeniti Vi i preuzeti sudbinu kompanije, kao mlađi, stručniji i odgovorniji i spasiti što se spasti može. Ako to učinite, budite uvereni da nema snage i sile koja će ih zadržati tu gde jesu. Ako to ne učinite, postajete saučesnici u vlastitom i propadanju RTB-a.

Prof. dr Nedeljko Magdalinović, dipl. inž. rud. u penziji                              

      

 

 

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !