);
Breaking News

Sindikati RTB BOR: Smanjenje plata dovodi do protesta radnika pred direkcijom Basena!

Bor, 3. jul
Zajednicki logo sidikata

Zameniku generalnog direktora za ekonomiku i finansije, Mirjana Antić
Direktoru TIR-a, Bobanu Todoroviću

Zbog konstantnog mesečnog  smanjenja zarada  u  TIR-u koji je proizvodno preduzeće u kojem  smanjeni broj izvršilaca ogromnim  naporom sa zastarelom opremom i tehnologijom uz veliko aero zagađenje radne i životne sredine ostvaruje rekordnu  preradu  nekvalitetnog koncentrata, uz maksimalnu  uštedu na normativima, svako smanjenje zarada izaziva opravdano nezadovoljstvo proizvodnih radnika.

Svakodnevna poskupljenja opterećuju  već smanjene i kreditima opterećene  zarade radnika , a  pojedine dodatno opterećuje i solidarni porez..Bez obzira na to radnici su pokazali nesebičnu solidarnost za ugrožena područja kroz dnevnice, sindikati kroz članarinu a preduzeće kroz razne vidove donacija..Sve su to zaradeli  radnici nosioci proizvodnje.

Međitim, po rečima radnika  došlo je vreme da svi zajednički odbranimo  već ugroženi standard radnika. Prvi put da radnici sami  zahtevaju   od sindikata da zbog konstantnog smanjenja  zarada  sindikati organizuju protest ispred TIR-a i  generalne direkcije što bi bilo prvi put u zadnjih 5 godina.

Pohvalno je za menađment i sindikat u matičnom preduzeću zato što je  smanjivana zarada vraćena na prethodni nivo za 11%. Bravo!

Očigledno naš direktor u TIR-u, Boban Todorović zbog mnogobrojnih propusta u radu ne sme  generalnom direktoru argumentovano da iznese proizvodne rezultate i napore radnika da se takva  proizvodnja u oteženim uslovima ostvari i na taj način spreči smanjenje zarada a samim tim i ogromno nezadovljstvo radnika.


Zato se pre organizovanja protesta obraćamo Vama zahtevom da se zarada vrati na prethodni nivo iz februara meseca u suprotnim obavestićemo predstavnike Vlade i resornih ministarstva o organizovanju protesta uz pomoć sindikalnih centrala tj. sindikalnih lidera, predsednika Branislava Čanka i predsednika Ljubisava Orbovića.  

Odbor sindikata Nezavisnost TIR-a, Dragan Jankucić, dipl.ing.teh                      
Odbor samostalnog  sindikata  TIR-a, Jadran Popović
03.07,2014.godine.

Share

Оставите одговор

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !