);

Ministar odbrane Bratislav Gašić u borskom kraju

Bor, 7. jul

Foto: M.P.

Ministar odbrane u Vladi Srbije Bratislav Gašić izjavio je, prilikom dvodnevne posete Boru proteklog vikenda, da Vojska Srbije uredno i odgovorno obavlja postavljene zadatke, ali da će uskoro doći do promena na pojedinim rukovodećim mestima.

– Vojska je uvek bila i uvek će biti uz svoj narod, kao što se to videlo tokom nedavnih poplava. Medjutim, uvek ima i onih koji, zarad sopstvenih interesa, zloupotrebljvaju funkciju.
Gašić je lokalnoj samoupravi zahvalio na odličnim uslovima za obuku specijalnih jedinica pripadnika Vojske Srbije.

Posebno je naglasio da očekuje da prodajom objekata Vojske Srbije iz Master plana na području opštine Bor vojska dobije odredjeni broj stanova. Lokalnoj upravi, zauzvrat, pripale bi lokacije za nove industrijske kapacitete i objekte od šireg društvenog interesa.

Predsednik Opštine Bor Živorad Petrović, na prijemu u opštinskoj zgradi, upoznao je ministra odbrane sa radom i teškoćama javnih preduzeća i planovima razvoja putne privrede. On je podsetio i na zagađenu životnu sredinu u Boru, ali i na istinu da je ovaj deo Srbije izuzetno bogat prirodnim lepotama.

Za više od 20 novinarskih ekipa iz Srbije koje su izveštavale o Gašićevoj poseti Boru i okolini, organizovan je obilazak čuvene Lazareve pećine i izlet u Zlotski kanjon. Ministar je prisustvovao i promociji tradicionalnih i starih jela ovog kraja i narodnih rukotvorina.

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !