);

Mirković: Privatizaciju čeka 81 medij u Srbiji

Bor, Beograd, 8. jul

Izvor: Beta

sasa-mirkovicDržavni sekretar u Ministarstvu kulture i informisanja Srbije Saša Mirković izjavio je juče da je u državnom vlasništvu 81 medij koji čeka privatizaciju ili je u nekoj fazi privatizacije.

Mirković je na sednici skupštinskog odbora za kulturu i informisanje rekao da prema podacima Agencije za privredne registre, u Srbiji ima između 1.300 i 1.400 medija, a da je u oko 10 odsto počelo povlačenje države iz vlasništva. On je kazao i da je pri kraju izrada tri medijska zakona o javnom informisanju i medijima, elektronskim medijima i zakona o javnim medijskim servisima (Radio televizija Srbije i Radio televizija Vojvodine).

„Dobili smo određene komentare i mišljenja iz Evropske komisije. Mi smo na te komentare poslali odgovore“, rekao je Mirković navodeći da će narednih dana otputovati u Brisel i u direktnoj komunikaciji pokušati „što je moguće više da ubrza proces“ kako bi se oni našli u skupštinskoj proceduri.

Mirković je naveo i da će ti zakoni, posebno zakon o javnom informisanju i medijima, doneti „boljitak“ kada je u pitanju povlačenje države iz medija.

 

Share

Оставите одговор

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !