);

„Stotka“ novina koje su jedan „most“ Knjaževca i krajolik Stare planine

Bor, Minićevo, Knjaževac, 8. jul

Autor: M.C.

Nove knjaževačke novine izlaze pet godina (nastavljajući uspešnu tradiciju ranijih „Knjaževačkih“) dočekale su stoti broj prigodnom i skromnom svečanošću u Narodnoj biblioteci u Minićevu, varoši sa okolnih 19 sela koja je oberučke prihvatila ovo petnaestodnevno glasilo.

-„Stotka“ novina za malu redakciju sastavljenu oko Medija centra Bor, ali i za ceo knjaževački kraj, delo je koje će tek vremenom dobiti na značaju. Novine su opstale uprkos moćnijim elektronskim medijima, mnoga opštinska mesta izgubila su svoja štampana glasila, Knjaževac se izborio i zato zaslužuje poštovanje. Profesionalno posmatrano, novine su zaista korektne i objavljuju, s obzrom na periodiku izlaženja, napise koji zaokupljaju širu pažnju.Verujem da neće biti zastoja i da perspektiva postoji-rekao je najstariji novinar Timočke krajine, penzioner „Politikine“ kuće, Minićevac, Jevrem Ješa Damnjanović, dugogodišnji glavni i odgovorni urednik i direktor Ilustrovane Politike i urednik „Ekspres Politike“ s preporukom da se najviše pažnje pokloni reporterskim zapisima i običnim, našim ljudima, njihovom životu, mudrosti i iskustvu.

– Novine su zanimljive i potrebne građanima. Najviše me raduje kad me majka pita jesu li izašle „Knjaževačke“… – rekao je Mišel Nikolić, pomoćnik predsednika Opštine Knjaževac.

Na promociji su govorili i mr Zvonko Damnjanović, glavni i odgovorni urednik, Brana Filipović, njegov zamenik, Slavoljub Milanović Barbul, predsednik Saveta MZ Minićevo, mr Nebojša Simeonović, Minićevac i naučni radnik Fakulteta za menadžment u Zaječaru, Velibor Iba Đergović, privrednik i danas penzioner iz Minićeva i vredni saradnik „Knjaževačkih“…

Svi su se složili da su novine neophodne i da su do sada „podigle bar još jedan most u staroj knjaževačkoj varoši i oživeli bar jedan od zelenih krajolika Stare planine“.

Saradnicima i poslovnim prijateljima uručene su zahvalnice stotog broja .

Brana Filipović, urednik u ovim novinama dobio je na dar od Mesne zajednice Minićevo staru sliku knjaževačke varoši.

Domaćini i gosti prisustvovali su, tog, 7. jula, na Dan ustanka naroda Srbije, polaganju venaca na spomenik narodnom heroju Milunu Miniću po kome je Minićevo dobilo najnovije ime.

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !