);

RTB Bor: Poslanik Živković konsultovao sindikate o promenama Zakonu o radu

Bor, 14. jul

Autor: M.C.

Skupstina sednica 13Poslanik u Narodnoj Skupštini Srbije Milinko Živković jutros je održao sastanak sa predstavnicima svih sindikata u RTB Bor o predlogu novog Zakona o radu. Ovom skupu jedino nije prisustvovao predsednik Rudarskog sindikata Srbije sa sedištem u Boru Ljubiša Miljković, poslovođa u „Jami“ RBB Bor.

-Dogovoreno je da poslanik Živković pokuša da podnese amandmane na neke od predloga novog zakona koji bi imali direktnog uticaja na zaposlene u kombinatu bakra. Na primer, nemoguće je staviti pod isti radni staž žene zaposlene u RTB i u skupštinama opština ili administracijama u Beogradu. Ili, ne mogu žene koje rade u krajnje lošim uslovima u RTB i one u Skupštini Srbije i na sličnim mestima odlaziti sa 65 (istog starosnog staža) godina u starosnu penziju. Izjednačavati godine staža u posve različitim radnim, pa i životnim uslovima ne bi trebalo da prođe u zakonske okvire- rečeno je na skupu sa poslanikom Živkovićem.

Ovakav pristup rešavanju, bez obzira na detalje, ovog i mnogih ostalih pitanja je legitiman i na pravom je mestu. Izjava direktora RTB-a Spaskovskog „da će i pešice, ako zatreba, sa radnicima braniti predlog novog Zakona o radu“ niti je ne mestu, niti je u duhu realnog i potrebnog. Takve neodmerene i bespotrebne izjave, pogotovu na nacionalnoj RTS, samo zbunjuju i direktore upliću u tuđe poslove i nadležnosti. Ovo nije prvi put u Boru da jedan čovek, kad god mu se prohte, postavlja sebe na „čelo kolone“ izigravajući „malog gospoda Boga“ i moćnika neviđenih razmera. Takvi „vašari“ traju više od pet godina, a Bor dobija neslavni epitet grada koji se poistovećuje sa TV serijom „Bele lađa“ čemu doprinose – na žalost i žaljanje – i društvene organizacije, ustanove i institucije, kao i istaknuti pojedinci.

Share

Оставите одговор

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !