);

Volonteri posle majskih poplava u poplavljenim područjima

Bor, Beograd, 15. jul

Mladi istraživači Srbije sa preko 20 partnera i uz podršku Ministarstva omladine i sporta objavljuju nacionalne i medjunarodne volonterske kampove u Srbiji ovog leta!

poplave

U saradnji sa Ministarstvom omladine i sporta, Resurs centrima koji sprovode program Mladi su zakon i lokalnim organizatorima, objavljujemo početak prijavljivanja na kampove koji imaju za cilj poboljšanje društvenog života oštećenog stanovništva, najpre mladih, nakon poplava rešavanje problema ili potreba u lokalnim zajednicama.

Opise kampova mošete pronaći na blogu koji prati sve aktivnosti vezane za kampove, pa vas pozivamo da ga posetite http://volonteri-posle-poplava.blogspot.com/

Na volonterske kampove u poplavljenim područjima možete se prijaviti tako sto ćete popuniti jedinstvenu onlajn prijavu, a zatim doći u jednu od čak 27 organizacija širom Srbije da prijavu potpišete.

Ako predstavljate organizaciju ili Kancelariju za mlade i želite da se uključite u slanje volontera na kampove u poplavljenim područjima, javite nam se na 011/311.66.63 ili mejlom na vss@mis.org.rs

Svi troškovi boravka na kampu su obezbedjeni, a mnogi Resurs centri će refundirati i putne troskove volonterima. Nema nikakve dodatne participacije za učešće.
Hvala svima na želji da pomognete.
Molimo vas da ovu informaciju podelite sa što više ljudi.

Srdačno,
MIS

Prijavljivanje na volonterske kampove prati i reč državnog sekretara Ministarstva omladine i sporta, Nenada Borovčanina

“Poplave su prošle, polako ćemo sve izgraditi, i mi ćemo dati sve što imamo za bolju budućnost Srbije. Potrebna nam je poplava optimizma, volonterizma i lepog radnog raspoloženja.
Čovečiji mozak, svest ljudi skloni su promenama. Neka te promene počnu i neka budu bez lažnih vrednosti. Kako? Mi ćemo naći istomišljenike, svoje saveznike i ujediniti omladinu oko ideje za bolju budućnost Srbije.

Malo po malo, mi ćemo odigrati grandioznu ulogu u razvoju naše zemlje i svojim volontiranjem probuditi osećaj solidarnosti kod ostalog dela društva. Mi ćemo na svaki način podržavati mlade koji budu usađivali u čovekov razum solidarnost, ljubav prema ljudima i zajednici,  – jednom rečju VOLONTIRANJE. Našoj državi , mi ćemo biti na raspolaganju tako što ćemo promovisati rad, rezultat i solidarnost. Ideje i inicijative mladih ne smeju biti potcenjene, već moramo stvarati uslove za njihovu realizaciju. Neprimetno, no aktivno i postojano, borićemo se protiv mulja ostalog iza decenijskih društvenih poplava podobnosti, nemorala, poltronstva, članstva i preventivno podizati bedeme i nasipe od rada, stučnosti, rezultata…

Čestitost, marljivost i pravednost ne smeju biti ismevane, već treba da postanu nužni i smatrani našim budućim karakterom društva. Grubosti i naglost, laž i obmana, pijanstvo, narkomanija, izdajništvo, šovinizam i neprijateljstvo prema narodima – moraju biti iskorenjeni iz svesti ljudi. Mi ćemo graditi duhovne vrednosti i osnove  moralnosti.

Na takav način ćemo učvrstiti pokoljenje za pokoljenjem, ljude u detinjstvu i mladalačkom dobu, uvek ćemo glavni akcenat da bacamo na omladinu, jer njihov karakter je budući karakter društva.

Eto, tako ćemo mi to da uradimo!” – Nenad Borovčanin

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !