);
Breaking News

Svi direktori JP u v.d. statusu, sem Apoteke Bor

Bor, 18. jul

Autor: M.C.

Na početku današnje sednice Skupštine opštine Bor dogodila se, koliko je izveštač shvatio, zamena teza: jedan od odbornika pitao je zašto nedavnu posetu ministra opbrane Bratislava Gašića nije propratio i neko od penzionisanih viših oficira i nadležnih iz Odeljenja narodne odbrane, tako da je izbegnuta moguća rasprava o nepozivanju predsednika opštine i dočeku visokih gostiju juče na Borskom jezeru. Odbornik je dobio argumentovan odgovor da je protokol sastavljan u Ministrastvu odbrane i da će ministar, već u septembru, ponovo doći u Bor i razgovarati sa širim krugom zvanica.

Usledilo je više pitanja o komunalnim problemima, a odgovor da će motel na Zlotskoj pećini biti opštinsko vlasništvo i da je seča stabala preko puta Doma zdravlja u nadležnosti novog vlasnika, nemačke firme LIDL, nije komentarisan. Odborničko pitanje Darka Mihajlovića gde odlaze boravišne takse i gde je izveštaj o tome, nije u potpunosti razrešeno. Biće naknadno dopunjeno, mada nije reč o velikim novcima i većoj poseti.

Svi direktori javnih i nekih društvenih preduzeća, sem Apoteke Bor, prihvaćeni su da budu u v.d. statusu do raspisivanja i završetka konkursa.

Dragan Marković je pitao šta se događa i koje su to čudne stvari u JP ŠRIF (RTV Bor), a da se na njih ne reaguje. Odgovor će verovatno uslediti nekom drugom prilikom.

Sednica je protekla u mirnoj atmosferi, čemu je doprinelo i korektnije od uobičajenog ponašanje odbornika Blagoja Spaskovskog.

Оставите одговор