);
Breaking News

Vučić: Odlaze mnogi direktori. Da li će Bogićević „sačuvati“ Spaskovskog?

Bor, 21. jul

Autor: M.C.

Aleksandar Vučić u današnjem intervjuu BLICU:

…BIĆE promene direktora mnogih firmi i to pre 4. avgusta. Tu će biti krupnih, temeljnih promena. Ne možemo da idemo u bilo kakve mere i fiskalnu konsolidaciju, bilo bi besmisleno ukoliko ne idemo u reforme javnih preduzeća, ne idemo u rešavanje problema preduzeća u restruktuiranju… zato što će to da nam pojede sve što uštedimo…

Ova izjava premijera nije očekivana, pogotovu posle njegove posete Boru od pre neki dan. I njegovog nastupa u krugu gradilišta nove topionice RTB Bor kad je, po scenariju menadžmenta i Rudarskog sindikata Srbije na čelu sa rudarskim nadzornikom borske “Jame” Ljubišom Miljkovićem, sačinjena nezapamćena režija (ostala dva reprezentativna sindikata bila su na protestu u Beogradu) kakva se ne pamti u novijoj istoriji dolaska jednog predsednika Vlade u Bor. Uz pomoć megafona obraćalo se na silu okupljenim radnicima (premijer je rekao da je bilo 1.000 rudara, što mu je apsolutno pogrešno servirana informacija) i obećavalo i to bez slatokpobedničkih govorancija Blagoja Spaskovskog, glavnog domaćina gostima iz Beograda. Ni u RTB, kao i prethodno istog dana na Borskom jezeru, predsednika Opštine Živorada Petrovića, ni bilo koga drugog iz rukovodstva, nije bilo, najverovatnije, saznali smo iz odlično obaveštenih izvora, po želji organizatora, Blagoja Spaskovskog. Niko drugi ne bi smeo da se odluči na takav korak!

Borski rudnici bakra nikad, pa ni danas, nisu imali toliki broj rudara. Ako bi neko pogledao koliko u rudniku ima rudarskih lampi, onda je to brojka ispod 100. Neka ih je i 300, ali nije više. Za Vučećev dolazak radnici su potpisima garantovali da će prisustvovati skupu kraj topioničkih peći i da će slušati, izgleda, napamet naučene tri, četiri rečenice, moćnog sindikalnog vođe Miljkovića. Čak je i premijer na RTS “promovisao” njegovo dično prezime. On je, pre neko veče na TV Bor, braneći svog direktora i navodno predlog Zakona o radu (ranije su obojica bili protiv), tako lepršavo govorio da nije pogodio ni pola padeža. Čovek očigledno ima problema sa pismenošću i zato ga, po nekim pravilima, ne bi trebalo pustati u elektronske medije kako ne bi deca učila na totalno lošim primerima. Jer, on nije bilo ko, priča se da je on taj prvi čovek RTB, što se po nekim situacijama može i prihvatiti.

OVDE je danas najvažnije to što je rekao (i Miljković je bitan, ne znate Vi u Vladi ko je on i šta je on?) Vučić za BLIC. U slučaju da je mislio i na do sada nedodirljivog, neki već veruju i svog omiljenog partijskog druga i direktora državnog preduzeća – RTB Bor, Blagoja Spaskovskog, onda je to druga priča. NE, bar je u Boru malo onih koji misle da će Vučić, napokon svih afera i skandala (pa i ovog poslednjeg na Borksom jezeru i u Boru) ostaviti “našeg Ronaldinja” da i dalje vedri i oblači. Još kada se zna da je Spaskovski – ovih dana sa posebno “hvaljenim” po “Kuriru” Bogićevićem  (šabački MIKOJA) – udarna pesnica i pobratimska veza sa prošlom vlašću… Nije naivna ni bratska veza RTB i rudnika „LECE“, tj. državnog rundika bakra i privatnog rudnika zlata, tj Spaskovskog i Bogićevića. Nakon tekstova u “Kuriru” i izjava da je loše stanje u redovima srpske policije, sve je lakše pretpostaviti ko zaista, a ne VUČIĆ, stoji iza ova dva jarana. Kad se to klupko odmota, neće ni jednom ni drugom biti lako, a ni državi Srbiji da sa njima izađe na kraj. Ukoliko Vučić ostavi Spaskovskog da završava započeto (on stalno nešto počinje, ali teško završava, jer tako je za njega i njegove najbolje!), izgubismo još jednu šansu da povratimo poverenje naroda i koliko-toliko stečeni ugled. PRIČA o Bogićeviću, sigurno je, neće se jedino završiti na “Kuriru” – problem je izuzetno širok i neprijatan i zato treba imati bar još malo strpljenja. Ako ostane SPASKOVSKI, ostaje i BOGIĆEVIĆ, što je – naprosto – neverovatno. I ne samo oni. Tu je ključ borbe protiv korupcije i ostalih nesreća i zlih pojava celog srpskog društva. NA VUČIĆU je, čini se, da prelomi SAD ili NIKAD.

I neka se ne sekira za BOR i ŠABAC, ima mnogo kvalitetnijih ljudi i stručnjaka koji će uspeti da “sačuvaju manastire”.To je poznato i celoj ovoj zemlji kojoj je previše sporosti i letnjosti, bahatosti i lopovluka, nepravde i neznanja, mutivoda i prevaranata. Ponajviše, izgleda, političkih ljigavaca i kameleona.

Оставите одговор