);

DSS BOR: NOVI ZAKONI SU U INTERESU KRUPNOG KAPITALA!

25.jul.Bor

dss2 dss1

 

 

 

 

 

Objavljujemo u celini tekst saopštenja sa današnje konferencije za medije u DSS Bor kojoj je predsedavao predsednik te stranke Dragan Marković.

Aktuelna vlast je izbore dobila na osnovu velikih, ispostaviće se (bar dosad), nerealnih i lažnih obećanja. Na žalost građana pokazalo se tačnim sve što smo kao DSS svih prethodnih godina nagoveštavali da će se desiti.
Pod plaštom EU integracija, koje za vlast nemaju alternativu, imamo otvoreno podaništvo stranim interesima na čelu sa Američkom privrednom komorom.
Obećani bolji standard građana je na dugom štapu. Pobedu na izborima vlast je iskoristila za donošenje zakona po hitnom postupku, bez valjane javne rasprave, koji su direktno upereni protiv radnika a u interesu krupnih kapitalista.
Postavlja se pitanje u čijem je interesu donošenje ovakvih zakona?
Pojedine sindikalne vođe su direktno suprostavljeni radnicima.
Novi zakon o radu najviše hvale oni zbog kojih se donosi, Američki i Arapski „investitori“ koji žele jeftinu tj. najjeftiniju moguću radnu snagu, i lak pristup prirodnim bogatstvima Srbije kao što su poljoprivredno zemljište, pijaća voda, rudna ležišta.
Logično je da se reformski zakoni donose radi napretkai boljitka građana a ne zbog stranih firmi koji profit izvlače iz Srbije. „Reforme“ najviše hvale pojedini ambasadori i ministri koji referišu tim ambasadorima dokle su stigli u ispunjavanju obećanja.
Dojučerašnji zakleti JUL-ovac, komunista, socijalista, a danas Ministar u vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin obmanjuje aktuelnu i buduću radničku klasu kao što je uspešno obmanuo Srbe na Kosovu i Metohiji.
Ako je novi Zakon o radu toliko „reformski“ zašto ga, sem Makedonije (u kojoj je situacija nakon njegovog donošenja još gora), nijedna zemlja nije donela u ovakvom obliku? Radnici moraju da zaborave na bolest, godišnji odmor itd. Da li je vlast u Srbiji najpametnija? Šta će biti kad radnici budu najamnici sa ionako najnižim platama u Evropi? Sa malim platama radnici nisu više potrošači. Postavlja se pitanje ko će kupovati proizvedeno?
Svakodnevno povećanje nameta je teško izdrživo.
Od svega obećanog dobićemo Beograd na vodi. A Srbiju, na žalost, niz vodu?!

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !