);
Breaking News

Mihail Mikov – novi predsednik bugarskih socijalista

 

Bor, Knjaževac, SOFIJA – Izvor: Beta , Foto: Medija centar Bor

Bugarska socijalistička partija (PSB-bivši komunisti) danas su izabrali za šefa stranke odlazećeg predsednika parlamenta Mihaila Mikova koji će imati težak zadatak da pripremi stranku za prevremene parlamentarne izbore.

Mihail Mikov (54) naslediće na čelu stranke Sergeja Staniševa, sadašnjeg predsednika Partije evropskih socijalista (PES) u Evropskom parlamentu.

Mihail Mikov i Antic
Mihail Mikov i Aleksandar Antić pored graničnog kamena na Kadibogazu – Knjaževac

Stanišev je napustio čelo socijalističke partije, na kome je bio 13 godina, posle lošeg rezultata partije na evropskim izborima u maju što je izazvalo tenzije sa njegovim partnerima u manjinskoj vladi premijera Plamena Orešarskog.

Mihail Mikov, prijatelj srpskih socijalista i jedan od zagovornika otvaranja graničnog prelazu na Kadibogazu (Knjaževac- Belogračik). On je to i potvrdio na nedavnom narodnom Saboru na Kadibogazu izjavljujući da su Srbija i Bugarska dobri susedi i da će budućnost pokazati širu saradnju posebno privrdnika Timočke i Vidinske regije.

Bugarski parlament u četvrtak je odobrio ostavku vlade i otvorio put za održavanje prevremenih parlamentarnih izbora zakazanih za 5. oktobar.

Mihail Mikov, pravnik i bivši ministar unutrašnjih poslova bio je predsednik parlamenta od maja.

Оставите одговор

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !