BOR: Počela javna rasprava o Nacrtu Zakona o planiranju i izgradnji

Bor, 13. avgust

Autor: B.F.

Novi Zakon o planiranju i izgradnji treba da obezbedi uslove po kojima će investitori na lak i jednostavan način doći do upotrebne dozvole. Zato je neophodno da se što konkretnije uključimo u raspavu i predložimo najkvalitetnija rešenja, jer Srbija je na začelju u Evropi po izdavanju dokumenata za gradnju. Zato su mnogi investitori, prvenstveno strani odustali od tog posla ili uopšte nisu došli u Srbiju. Specifično je i to što nije samo ovaj Zakon najvažniji, bitni su i ostali zakoni vezani za ovu problematiku. Ovo je zaključak današnjeg sastanka u SO Bor i rasprave o Nacrtu Zakona o planiranju i izgradnji kome je predsedavao predsednik SO Bor Dušan Marković, a uvodnu reč imao je narodni poslanik Milinko Živković.

U ime domaćina skupa govorila je načelnica Odeljenja za urbanizam Opštine Bor Dragana Nikolić koja je dala niz konkretnih predloga, napominjajući neke nepreciznosti kao što je postavljanje glavnog gradskog urbaniste, gde se ne planira i urbanista za manje gradove sa statusom opštine. Bor je jedan od tih primera.

Neophodno je, naglašeno je, da se više zakona sinhronizuje kako bi se što pre došlo do krajnjeg, zaokruženog zadatka – uknjiženja u Geodetskoj upravi.

Share

Ostavite odgovor