Rtanj bolji od Rudara

25.avgust.Bor
Autor: S.Ranđelović

Zona istok 2.kolo
Borski Rudar doživeo je i drugi uzastopni poraz u prvenstvu Zone istok. Posle poraza od Nemetala u prvom kolu, Rudar je dočekao na svom stadionu na IV kilometru ekipu Rtnja iz Boljevca. Gostujuća ekipa predvođena trenerom Rajkom Mitićem pobedila je sa 2:0, golovima rezerviste Srđana Stepanovića u 59. I 86.minutu. Boljevačka ekipa je zasluženo osvojila sva tri boda u Boru, ali po onome što je viđeno na terenu ishod je mogao da bude i povoljniji po domaćina. Fudbaleri Rudara su već u prvih pet minuta utakmice propustili dve odlične prilike za vođstvo. Da su iskoristili bar jednu verovatno bi ceo tok utakmice bio sasvim drugačiji. Sem dvostrukog strelca Stepanovića, najzaslužniji za pobedu gostiju je bio odlični golman Mladen Pivljanin koji je nekoliko puta izvanrednim intervencijama spasavao svoju mrežu. Najbolja njegova reakcija bila je u poslednjim trenutcima utakmice kada je odlično odbranio udarac Pajkića iz neposredne blizine, a zatim je isti igrač reagovao na odbijenu loptu i pogodio stativu. U tom trenutku rezultat je glasio 0:1 i da je lopta završila u mreži domaći bi osvojili bod. U sledećem napadu gostiju Stepanović je postigao drugi gol i tako pokopao nade Rudara u povoljan ishod ove utakmice.
Utakmica je odigrana na stadionu Rudara na IV km. Gledalaca oko 70. Vreme sparno i vetrovito. Teren travnat ali veoma tvrd. Organizacija utakmice dobra. Ponašanje svih aktera korektno.
Sudije: Jovanović Milan (Radevac), Atanacković Milan (Aleksinac) i Stanković Miloš (Aleks.Rudnici). Delegat : Slijepčević Petar iz Aleksinca. Žuti kartoni: Stojanovski,Ivanov (Rudar); Stepanović Danko (Rtanj). Strelac: Stepanović Slađan u 59 i 86.min za Rtanj.
FK RUDAR: Milenović, Ostojić (Krivokapić od 81.min.), Kolar (Kolarević od 59.min.), Pavlovski, Pajkić, Radovanović, Stojanovski, Mirković, Aleksić, Ivanov Ivan, Papludis (Milanović od 46.min.). Trener: Bešinić Ivan.
FK RTANJ: Pivljanin, Midić (Velinović od 46.min.), Stevanović, Veličkovski, Rajković, Stepanović Danko (Živković od 75.min.), Bižinović, Mladenović, Petrović (Stepanović Srđan od 54.min.), Čaurević, Stamenkovski. Trener: Mitić Rajko
Igrač utakmice: Mladen Pivljanin (Rtanj)

Share

Ostavite odgovor