Značaj analize zemljišta

Bor, Novi Sad, 25. avgust

Izvor: Agrodan – Agroekonomija

Promocija poljoprivrednih potencijala opštine Bor na TV kanalima 74 lokalnih televizijskih emitera u Srbiji, Bosni i Hercegovini,  Hrvatskoj i Madjarskoj. Spisak emitera i vreme emitovanja možete videti klikom na EMITERI .

Emisija „Agro Dan“, kompanije Front Media Pro iz Novog Sada, informativna i edukativna emisija o najnovijim dešavanjima u poljoprivredi i agrobiznisu koja svojom kratkom i dinamičnom formom pleni pažnju svih generacija poljoprivrednika, ali i onih koji žele da saznaju više o agrarnoj proizvodnji. Emituje se šest dana u nedelji, što poljoprivrednicima omogućava da korisne savete i obaveštenja dobiju blagovremeno. Medija centar Bor postao je deo mreže od 160 elektronskih medija koji realizaciju Agro Dan na medijskom prostoru Srbije. Želja je da se poboljša informisanost poljoprivrednika u istočnoj Srbiji i tako doprinese razvoj poljoprivrede u ovom kraju.

Početni korak u svakoj poljoprivrednoj proizvodnji je agrohemijska analiza zemljišta, koja se obavlja, da bi se utvrdio njegov sastav i kvalitet .Takvu analizu je moguće odraditi u svakoj PSS službi u Republici Srbiji. Oko 20-ak pojedinačnih uzoraka sa određene parcele se miksuju, a onda se na dobijenom uzorku vrši analiza, koja je više nego korisna informacija o zemljištu, mogućnostima njegove upotrebe i obrade.

Na ovu temu, potražite još informacija..

analiza zemljista

Share

Ostavite odgovor