);
Breaking News

NOTARI POČINJU SA RADOM: Oni će ubuduće rešavati vaše probleme umesto advokata i sudova!

Bor, Beograd, 1. septembar

Izvor: Telegraf.rs, Tanjug

Javni beležnici, zaduženi za sastavljanje i overu ugovora i obavljanje drugih pravnih poslova, počinju sa radom danas u devet časova, a pravilnikom je određeno da njihovo radno vreme bude od 9 do 17 časova, u Boru za sada nema notara

Javni beležnici, zaduženi za sastavljanje i overu ugovora i obavljanje drugih pravnih poslova, počinju sa radom danas u devet časova, a spisak njihovih kancelarija objavljen na sajtu Ministarstva pravde Srbije i na sajtu Komore javnih beležnika.

Na sajtu Ministarstva pravde objavljen je i tarifnik usluga javnih beležnika, a građani će takođe moći da od danas u sudovima i opštinama pronađu informacije o sedištima kancelarija i javnim beležnicima koji će delovati na području tog suda ili te opštine.

Više detalja sa infomacijama o adresama kancelarija, imejl adresama, brojevima telefona, građani mogu da potraže i u Službenom glasniku, rekao je za Tanjug predsednik Komore javnih beležnika Miograg Ðukanović.

Adresa sajta Ministarstva pravde je www.mpravde.gov.rs, a Komore javnih beležnika, www.beleznik.rs .

Ministar pravde Nikola Selaković je poručio je da će javni beležnici doneti znatno viši nivo pravne sigurnosti.

Prema njegovim rečima, tamo gde javni beležnik nije imenovan građani neće biti uskraćeni, jer će u nadležnom sudu moći da dobiju javnobeležnički zapis dok ne bude imenovan javni beležnik nadležan za njihovo područje.

Pravilnikom je kao radno vreme javnih beležnika određeno vreme od 9 do 17 časova, a predviđeno je da ih u Srbiji radi ukupno 371 javni beležnik.

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !

Skoči na traku sa alatkama