);

IZBORI U MAJDANPEKU: „ŽUTI“ Popović i borski Spaskovski – zajednički protiv SNS?

Bor, Majdanpek, 2. septembar

Autor: M.C.

DA je u politici sve moguće, svedoče i priče koje ovih dana kolaju majdanpečkom čaršijom i većim delom Timočke krajine, a svode se na konstruktivnu pretpostavku – da naprednjački kadar, bivši pouzdani URSOVAC i direktor RTB Bor, Blagoje Spaskovski (ranije poznat i sa bilborda sa Borisom Tadićem za predsedničke izbore u Srbiji) – obilato i „ispod stola“ sarađuje sa nekadašnjim (valjda i današnjim) prvim Đilasovim demokratom u Majdanpeku i Borskom okrugu i još čuvenijim predsednikom Opštine Majdanpek (ranija služba bila mu je još atraktivnija!), Draganom POPOVIĆEM POPOM. Oni se navodno sastaju na „Kapetan Mišinom bregu“ iznad Donjeg Milanovca kod (bosonogog, poznat je nadaleko…) Žike Stefanovića, najpoznatijeg predsednika milanovačke Mesne zajednice u vreme vladavine socijalista i spocijalista i demokrata. Na tom bregu (kako je do njega Žika došao, tek će se više čuti!), a ne u JP Nacionalni park Đerdap, gde je Žikin ukućanin bio i ostao – na opšte (ne)zadovoljstvo Milanovčana – generalni direktor, veruje se pod patronatom Popovića i „žute“ bratije – kroje se, priča se uveliko, planovi kako da SNS u Majdanpeku izgubi vlast. Ponovo bi, dakle, „uzjahali“ DEESOVCI na čelu ili posredno sa Popovićem. Jer, vragolasto vešti Pop ume i zna ko mu i kad treba bez obzira da li je lociran u Majdanpeku ili negde u blizini, recimo u Smederevu, gde je, ako se ne varamo, podigao dvore u vreme predsednikovanja zamagljenim rudarskim gradom i okolnim siromašnim planinskim selima.

Gledajući jednu lokalnu TV koja se lepo vidi i u Majdanpeku primetilo se kako Spaskovski daje izjave o pomoći lokalnom zdravstvu zajedno sa anonimnim službenicima Ministarstva zdravstva i tek trećim sa izborne liste SNS, Branislavom Tomićem, direktorom rudnika Majdanpek, dobitnikom Šistekove nagrade (verovatno za urušenu proizvodnju rude bakra) i osvedočenim kadrom Spaskvoskog. Na ekranu i u toj ekipi negde nema prvog sa liste SNS-a, Dejana Vagnera. Nije ni čudno. Vagner je, saznajemo rano jutros, jedini imao hrabrosti da se na sastancima u  RTB-u suprostavi vizionarskim i još ponekim idejama Blagoja Spaskovskog koji ni u svom Boru više ne uživa ugled, niti je u vrhu stranke. Jeste odbornik u SO i predvodnik odborničke grupe te stranke, ali – mnoge su ocene – ne i još za dugo i to zbog ogromnih zasluga u propasti celog borskog kombinata bakra. Ima u tom miljeu još neverovatnih zasluga! Ipak, ovaj pokušaj – ukoliko se dokaže, a na tome se radi – da izdaje i sopstvenu partiju u koju je preko noći ušao sa celim Odborom URS-a u Boru – biće još jedan bezbojni biser u nisci neprimerenosti i politikanstva. Biće to i, ko zna koja po redu, još jedna opomena vrhu Vučićeve stranke da se odrekne usluga prevrtljivaca i krajnje sumnjivih veličina kojima „ne može niko ništa“.

NAŠIM vernim čitaocima (posetiocima sajta) predočavamo i tekst iz aprila prošle godine objavljen u „Pulsu Istoka“ o Draganu Popoviću Popu kako je sebi kao predsendik opštine „udeljivao“ socijalnu pomoć. Nažalost, koliko je bar nama poznato, on za takvu mahinaciju do danas nije odgovarao. Da li mu je to poklon bivše službe ili Spaskovskog sa svojim sluganima i ovde i u Beogradu, videće se kad-tad. A možda bi Popović kao takav mogao, ili već jeste, od podrške i Spaskovskom kome, već poduže, ne samo da ne cvetaju beli bagremi, nego nema više ni ministra dr Bačevića da ga pohvali „kako u RTB nema kriminala“. Vreme je pred svima nama, pa će se pokazati koje i kakve „zverke“ ostvljaju trag. A to da će „žuti“ pobediti u Majdanpeku, sa ili bez Popovića i Spaskovskog, ne veruju ni ptičice u još zelenim gorama Deli Jovana i visoke Kukavice što se nadvija nad aposlutno požutelom zaostvaštinom DS-a.

Predsednik Opštine i sebi „udelio“ socijalnu pomoć

Izvor: Puls istoka, 5. april 2013.

MajdanpekDragan Popović, predsednik Opštine Majdanpek, ne samo što je za sebe dve i po godine uzimao „solidarnu pomoć“ od 22.800 dinara mesečno, nego je to omogućio i dvojici članova opštinske Vlade, tako da je budžet oštećen za ukupno 2.434.498,80 dinara

Dragan Popović – Pop, predsednik Opštine Majdanpek, predsednik borskog Okružnog odbora Demokratske stranke i član Predsedništva Demokratske stranke, isplaćivao je sebi 29 meseci solidarnu pomoć i tako oštetio budžet Opštine Majdanpek za preko 660.000 dinara. Ali nije isplaćivao solidarnu pomoć samo sebi, već i zameniku predsednika Opštine i dvojici profesionalnih članova Opštinskog veća koji su na stalnom radu u Opštini i tako oštetio ovu lokalnu samoupravu za 2.434.498,80 dinara! Svoju solidarnu pomoć koju je prisvojio, Popović je zaboravio da prijavi Agenciji za borbu protiv korupcije.

Skupština opštine Majdanpek je avgusta 2009. godine doneia Odluku o obezbeđivanju solidarne pomoći zaposlenima, postavljenim i izabranim licima u organima Opštine zbog, kako je navedeno, naglog pogoršanja socijalno-ekonomskog položaja zaposlenih. Kako je Popović svoj položaj ocenio kao pogoršan, to je verovatno samo njemu poznato, a tada je on primao 76.000 dinara neto zaradu i imao je, kao što i danas ima, službeni automobil i vozača. Očigledno je teško živeo u takvim uslovima, pa je sebi isplaćivao 30 odsto neto zarade ili 22.800 dinara kao solidarnu pomoć 29 meseci bez prestanka. Sažalio se sigurno čovek sam na sebe i isplaćivao sebi“solidarku“koja je bila veća nego plata polovine zaposlenih radnika u Opštini.

Da stvar bude crnja, sve se događa za vreme trajanja Zakona o privremenom smanjenju plata, odnosno zarada, neto naknada i drugih primanja u državnoj administraciji i javnom sektoru, po kome je neto plata Draganu Popoviću smanjena za 10 odsto kao i svim radnicima koji su imali platu između 40.000 i 100.000dinara. Zakon je počeo da važi od maja 2009. godine, a Popović je sebi i drugarima počeo da isplaćuje solidarnu pomoć u iznosu od 30 procenata od neto zarade od jula te godine. Dakle,“ne može država meni da smanji platu koliko ja mogu da je povećam“ poruka je poslata državi koja sve to posmatra i ne reaguje.

A za vreme vladavine Dragana Popovića od 2004. na ovamo, u opštini Majdanpek je četvrtina ili 5.000 stanovnika manje, 2.500 radnih mesta manje je samo za poslednjih šest godina, nijedna privredna investicija nije se desila u opštini pa ni jedno novo radno mesto nije otvoreno u privredi. Ljudi svakodnevno napuštaju opštinu, a od predsednika Popovića u Majdanpeku ni traga. Pojavi se u Opštini jedanput ili dvaput mesečno, a sekretarica obično obaveštava da je na putu i da nema informaciju kada će biti u Majdanpeku. Važno je da su građani Majdanpeka septembra 2012. saznali da je Popović izašao iz“krize“jer je povećao sebi neto zaradu sa 78.000 na 112.000 dinara. Valjda je toliko ocenio sebe, pa se nagradio 43 procenta većom platom, odnosno povećao je sebi platu za 34.000 dinara. A i što da nema čovek veću platu od prvog potpredsednika Vlade ili od ministara Republike Srbije? Ako ništa drugo, proći će vreme, pa će uvek moći da se hvali kako je zarađivao više nego A. Vučić ili M. Dinkić.

Sav taj potencijal i preduzimljivost Popovića uočena je od Dragana Đilasa kome je očigledno neophodno takvo iskustvo u Predsedništvu Demokratske stranke. Očigledno da Demokratska stranka ima visoko mišljenje o svojim članovima koji na platu dva puta veću od republičke primaju solidarnu pomoć ili ako sebi dodele platu koja je veća od plate Aleksandra Vučića. Možda je alavost uslov za ulazak u Predsedništvo DS-a.

P.S. Redakciji šaljem i više dokumenata koji potvrđuju sve moje navode.

 

Share

Оставите одговор

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !