);
Breaking News

Vučić: Srbija je za nas jedina svetinja

Bor, Majdanpek, 4. septembar

Predsednik SNS-a na predizbornom skupu uoči lokalnih izbora najavio je da će država pomoći razvoj RTV Bor kojem pripadaju rudnici Majdanpek i Krivelj

Izvor: Politika

Vucic Majdanpek 2Predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić najavio je da će u narednom periodu država Srbija uložiti u razvoj RTB Bor, kome pripadaju rudnici bakra Majdanpek i Krivelj što će omogućiti da se uposli više stotina žitelja ovog dela zemlje. On je na predizbornom skupu u Majdanpeku, koji je juče održan uoči vanrednih lokalnih izbora 7. septembra, takođe najavio da će se naći investitor za rudnik Cerovo, da će topionica u Boru biti završena i da će i u ovom gradu posao pronaći veći broj građana.

„Neki u Majdanpeku su jedva čekali da svoju uniformu zamene partijskom i da nas vređaju. Svestan sam da smo mi političari na istoku Srbije bezbroj puta davali lažna obećanja i da se retko koje ispunilo. Ja sam ubeđen da će biti ostvareno ono šta sam vam rekao. Svim silama ćemo se truditi da podignemo zlataru „Majdanpek” da ponovo radi kao što je to nekad bilo. Ovaj grad biće od barka, zlata i srebra sazdan”, istakao je Vučić na predizbornom mitingu SNS-a u Hali sportova „6. avgust”, pred nekoliko hiljada pristalica.

On je kao dokaz svoje tvrdnje rekao da je Srbija prvi put u poslednjih 20 godina, u poslednjih pet meseci zabeležila porast zaposlenosti i dodao da će se boriti da se taj trend nastavi. Predsednik SNS-a je podsetio da kada su naprednjaci došli na vlast da su zatekli opustošenu kuću, prazne zidove i da temelji nisu bili čvrsti.

„Nemam prava da sklonim Srbiju sa evropskog puta, ali isto tako ni da kažem našim povrtarima, voćarima, seljacima i građanima da će Srbija zabiti nož u leđa Rusiji. Nije ponekad lako izdržati sve to i reći Angeli Merkel i Vladimiru Putinu jer oni uvek imaju nešto da vam zamere. Za nas je Srbija jedina svetinja i za nju ćemo da se borimo. Srbiji su potrebni mir i stabilnost i odlična saradnja sa EU i Rusijom”, istakao je Vučić, često prekidan aplauzima više hiljada pristalica i simpatizera naprednjaka. On je najavio da će Majdanpek ponovo da se vrati na turističku mapu Srbije jer je to velika šansa ovog dela Srbije.

Veliki miting naprednjaka počeo je sa pola sata zakašnjenja. Na ovaj skup specijalno za ovu priliku stizali su autobusi iz raznih krajeva Srbije, a u hali je bilo krcato pa svi zainteresovani nisu mogli da uđu na tribine i čuju lidera naprednjaka.

Stariji žitelji Majdanpeka su doveli svoju decu koju su stavili u prve redove da bi mogli da vide uživo Aleksandra Vučića. Kada je Vučić ušao u halu, doživeo je višeminutne ovacije. Sa tribina su se mogli čuti povici „Aco Srbine”, „Ti si naš Putin”, ali i parole u kojima se tražilo da Srbija što pre postane član Evropske unije.

Ministar Aleksandar Vulin je rekao da je Srbija danas okrenuta ka istoku zemlje jer želi da vidi kako će rudar u nedelju 7. septembra kada su lokalni izbori u Majdanpeku da glasa.

„Zna Srbija da od rudara i seljaka nema poštenijih. Samo onaj ko živi od zemlje i na zemlji zna da se od zemlje ne može ukrasti i oteti. Istina je da su nas 12 godina pljačkali, da su sprovodili pljačkaške privatizacije i da su nas doveli u gotovo bezizlaznu situaciju. Ova generacija političara, na čelu sa Vučićem, neće da krade od svoje dece i uzima budućnost svom narodu”, istakao je Vulin.

D. Spalović

 

Share

Оставите одговор

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !