);

Košarkašice odigrale meč protiv Egipta

8.septembar.Bor

Autor: S.Ranđelović

EGIPAT U18 – ŽKK BOR 74:58 (21:17; 17:19; 13:8; 23:14)

Košarkašice Bora odigrale su prvu utakmicu u okviru priprema za nastupe u Prvoj ženskoj ligi Srbije. Protivnik im je bila mlada reprezentacija Egipta koja se u Srbiji priprema za svetsko prvenstvo. Utakmica je odigrana u hali Sportskog centra Vizura Sport u Zemunu.
Borske košarkašice dobro su se borile, u većem delu utakmice bile su ravnopravan protivnik, iako je ekipa još uvek nekompletna, a osetila se i duga pauza jer su poslednju utakmicu odigrale pre nešto više od četiri meseca. Utakmica je rešena u poslednjoj četvrtini, u kojoj su Egipćanke iskoristile svoju prednost u visini i uigranost i napravile razliku koja im je na kraju donela pobedu od 16 poena razlike.
Ekipi Bora za nastup u najačoj konkurenciji nedostaje igračica na poziciji centra, što se pokazalo i na ovoj utakmici. Protivnik je imao čak 25 skokova u napadu, što je na kraju i presudilo pobednika. Anđelina Radić se uz pomoć mlade Tamare Golubović dobro borila pod košem sa visokim i fizički jačim igračicama Egipta, ali obe borske igračice nisu klasične „petice“ i nisu izdržale u tom tempu do kraja utakmice.
Egipatska ekipa je igrala veoma agresivno, na momente čak i grubo,što je Boranke onemogućilo da pokažu svoju nesumnjivu tehničku i taktičku nadmoć. Videlo se da su željne igre, ali da su u ovoj fazi priprema noge i ruke još uvek „teške“ što je doprinelo većem broju grešaka i promašenih šuteva koji nisu karakteristični za ovu ekipu.
Najbolji učinak na utakmici ostvarila je igračica Egipta M.Raneem koja je postigla 21 poen i imala 18 skokova (čak 11 u napadu). U borskoj ekipi malo bolje od ostalih bile su Danijela Vučković sa 14 poena (slobodna bacanja 10/10) i 5 skokova, Anđelina Radić sa 13 poena i 10 skokova i Jelena Prvulović sa 10 poena (2 trojke) i 5 skokova.
Pošto u ovom meču rezultat nije bio u prvom planu priliku da zaigraju dobile su sve igračice, među kojima su bile i dve kadetkinje (Stamenković i Filipović).
Ekipa Bora nastupila je u sledećem sastavu:
D. Vučković 21, I.Ćirov 7, J.Prvulović 10, J.Jozić 6, S.Mijaković 2, A.Bogdanović, K.Stamenković, M.Sulejman, A.Radić 13, K.Filipović, T.Milutinović, T.Golubović 6.
U narednom periodu do početka prvenstva (11.oktobar), ekipa Bora odigraće još nekoliko utakmica kako bi što spremnije dočekala svoj debitantski nastup u najačoj konkurenciji.

Share

Оставите одговор

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !