);

MINIĆEVO slavilo, lovci kao braća…

Bor, Minićevo, 8. septembar

Autor: M.C.

Minićevo, nekadašnje Kraljevo selo, obeležilo je, minule subote, Dan oslobođenja, Lovačko udruženje „Minićevo“, zajedno sa pobratimima iz Srbobrana, obeležili su 115 godina postojanja. U Mesnoj zajednici održana je svečana sednica sa pobratimskim Preljinama kod Čačka, položeni su venci na spomenik narodnom heroju Milunu Miniću, na svečanoj Skupštini lovaca govorio je predsednik Lovačkog saveza Srbije Dragan Šormaz.
-Imamo ukupno 73.000 članova, to je snaga za respekt. Još da budemo složni kao lovci Minićeva i Srbobrana, uspešno bi nastavili tradiciju narodnog lova u Srbiji. Postoje svi uslovi da budemo organizacija od prvorazredniog nacionalnog značaja – naglasio je Šormaz.
Prvog dana susreta organizovano je gađanje na glinene golubove, sutradan, u nedelju, više od 200 lovaca iz Timočkle krajine i Srbobrana lovilo je na području lovnog gazdistva „Klisura“ veličine 20.000 hektara. Goste i meštane Minićeva posebno je zanimao srbobranski svinjokolj, prvi put priređen u ovom kraju. Kasnije su, u Domu kulture, na zajedničkom ručku služeni srbobranski specijaliteti.
-Naši planovi su usmereni na lovni turizam, jer potencijali nisu mali. Natsvaićemo saradnju sa turistima i lovcima iz Italije, Belgije i Francuske. Optinska turistička organizacija pružiće neophodnu pomoć, tako da ćemo zajednički nastupati na sajmovima i izložbama – kaže Zoran Sokolvić, predsednik Lovačkog udruženja „Minićevo“ pokazujući postavku lovačkih trofeja.
Među zvanicama načla su se i tri poslanika Skupštine Srbije: dr Vesna Simić, iz Knjaževca, Dragan Šormaz i Aleksandar Radojević iz Čačka. Oni su obećali da će pomoći u granicima mogućnosti da se ršeše neki gorući problemi u komunalnoj izgradnji Minićeva.
Povodom 20-godišnjice od bratimljenja lovaca Minićeva i Srbobrana raspisan je litetrarni konkurs za osnovce škole „Dubrava“ iz Knjaževca, izdvojeno odeljenje u Minićevu sa temom „Lovci i lov“. Nagrađena su po tri najuspešnija sastava od prvog do četvrtog i petog do osmog razreda. To su: Katarina Kostić, Miljana Veljković, Nina Milenković. Damir Petrović, Tamara Mudrić, Tamara Stevanović, Hristina Gagić, Gordana Živanović i Jovana Nešović.

Share

Оставите одговор

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !