);
Breaking News

U Majdanpeku trijumf naprednjaka, DS nije uspeo uprkos svemu!

SNS je u Opštini Majdanpek pokazao snagu, ubedljivo je pobedio ranije pobednike od pre dve godine, i dao do znanja da je današnji odnos snaga 18 od 31 odbornika. Osam je „žutih“, pet SPS i jedan predstavnik naroda iz Vlaške stranke. Naprednjaci će imati aposlutnu vlast, što je i odraz snaga, po mnogim ocenama analitčara, i u celoj Srbiji. SNS je u Majdanpeku mogao da bude i ubedljiviji da nije bilo zakulisnih radnji „mangupa iz naših redova“ koji su, vešto se i preudgo pordajući za Vučićev program, umiljavali kod DS-a, posebno u Donjem Milanovcu. Oni su – ipak – blagovremeno otkriveni i nije im dozvoljeno da otvoreno vršljaju i sede na dve, tri stolice istovremeno. Ako su, a veruje se da jesu, skidane i oznake sa vozila Rudnika bakra Majdanpek ( ili RTB Bor) kako bi aktivisti „žutih“ obilazili teren – da ne spominjemo ostale radnje – onda je cela igra providna i – neponovljiva bar do sledećih izbora. Da nije bilo tajnih pregovora sa Pajtićevim, Tadićevim ili Bogićevićevim istomišljenicima, svejedno, naprenjaci bi, garantovano, dogurali izmđeu 55 i 60 odsto glasova.

Ostaje da se do kraja septembra organizuje nova vlast u kojoj, sigurno je, neće biti DS-a, a nema potrebe ni SPS – jer je oobezbeđena aposlutna većina po volji naroda. Nisu potrebni ni kojekakvi tutori sa strane i dušebrižnici koji bi da se za sve pitaju a nisu se do sada pretrgli u pomoći i podršci. Misli se, u prvom redu, na velikog direktora iz Bora koji se i u ovoj kampanji toliko trudio, ne da se u isitnu založi za Vagnera i njegovu ekipu, nego kako bi se što više probližio ministrima Mihajlovićevoj, Stefanovuiću, Vulinu, premijeru Vučiću. Oni su bili njegova marketinška „meta“, ni najmanje Vagner i ostali naprednjački aktivisti iz lokala. Taj veliki igrač iz grada bakra ( svi znaju o kome je reč, nećemo više da ga reklamiramo spominjenjem imena) u subotnjoj emisiji Aktuelnosti na zaječarskohj TV Best rekao je za svoje kritičare da su „ stari i ružni, kao da je on mlad i lep, i neodoljiv. Jer, takve nebulozne ocene, bar po njemu, čini se, terebale su da pomognu u kampanji protiv onih koji iznose istinu i javnost o njegovom liku i delu, a to što bi ciljevi i zadaci partije zavredeli središte pažnje – kao da nije bilo važno. I kad se, eto, u direktorskoj ulozi setio da se pojavi na TV ekranu, tad kad je trajala izborna tišina, jer onda se i nije moglo ulaziti u predizborne veštine.

Tad kad je video da da je preopoznata njegova i njegovih Jakšiča i sličnih podanika igrarija, tako da je danas i suvšno komentarisati već viđeno. I na tome ćemo stati, pa neka neko drugi u vrhu SNS-a razmisli sa kojim su veličinama imali posla sve ove godine. Kad je URS pobeđivao u Boru i okolini bilo je i vatrometa i neučuvenih slavljaničkih dometa začinjenih nezvaničnom himnom „Ne može nam niko ništa“. Prohuja s vihorom i ta numera s pretećim elementima običnom svetu koji jedva sastavalja 1. i 31. u mesecu. Nema više potreba za neumerenim i bestidnim udvaranjem vrhovima vlasti – nisu oni naivni i neobavešteni, niti će dozvoljavati, ubeđeni smo, dalja oslovaljavanja – tog istog TV besednika – da, primerice, novog predsednika Upravnog odbra RTB Bor ( petek uveče, TV Bor) naziva „mladim iskusnim momkom“.

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !

Skoči na traku sa alatkama