);
Breaking News

Dejan Turk, direktor Vip-a: ,,Druga priča“ na tržištu Srbije

Bor, 15, septembar 2014.

Do kraja ove godine Vip će uložiti 23 miliona evra u modernizaciju mreže širom Srbije i to najviših međunarodnih standarda, rekao je, na promociji u Zaječaru, Dejan Turk, direktor Vip Srbija

Autor: Brana Filipović

VIP 3Rezultati merenja glavnih parametara Vipove mreže pet nedelja nakon završetka radova na modernizaciji opreme u Zaječaru i Boru pokazuju da je obezbeđena veća pokrivenost signalom na otvorenom i unutar objekata, kao i bolji kvalitet razgovora. Do kraja ove godine Vip će uložiti 23 miliona evra u modernizaciju 2G i 3G mreže širom Srbije i to opremom koja ispunjava najviše međunarodne i domaće tehnološke i ekološke standarde. Bio je ovo povod za razgovor sa Dejanom Turkom, direktorom CEO/Vip mobile koga smo najpre zamolili za komentar o Vip-u od pre sedam godina i Vip-u danas.

,Počeli smo pre sedam godina sa sloganom „Treća sreća“ a danas smo „Druga priča“. Krenuli smo sa jednom osobom i nula korisnika, danas imamo više od 2 miliona korisnika, blizu 1.000 zaposlenih, više od 300 prodajnih mesta, najkvalitetniju mrežu i odlično korisničko iskustvo. Nakon sedam godina krenuli smo u drugu fazu modernizacije cele mreže gde menjamo kompletnu tehnologiju, pa tako obezbeđujemo korisnicima bolju pokrivenost signalom, veći kvalitet razgovora i brži prenos podataka.

Na jučerašnjoj promociji uvođenja najsavremenijih tehnologija u području Bora i Zaječara, novinare je interesovalo gde se Vip prostire u svetu i Evropi?

– Vip je deo Telekoma Austrija Grupe, a partner nam je Vodafon, najveći mobilni operater u svetu. Od nedavno je većinski vlasnik naše Grupe meksička kompanija Amerikan Movil, četvrti po veličini mobilni operater u svetu. Radimo u više zemalja, sem Austrije i Srbije, tu su i Slovenija, Hrvatska, Makedonija, Bugarska, Belorusija i Lihtenštajn. Našim korisnicima nudimo najsavremenije usluge i svetsko iskustvo u telekomunikacijama. U Srbiji smo najpre da uvodimo konkurentne proizvode i usluge i da zajednički doprinosimo ukupnom razvoju tržišta.

Da li ste, gospodine Turk, zadovoljni poslovanjem i koje investicije planirate, prvenstveno do kraja 2014. godine?

– Prihodi Vipa do kraja juna 2014. godine porasli su za 4.8 odsto do sume od 11.8 milijardi dinara. Vip zadržava trend održivog rasta zahvaljujući poverenju postojećih korisnika koji obnavljaju svoje ugovore, kao i novim postpejd i poslovnim korisnicima koji sve više koriste govorne usluge i usluge prenosa podataka. Beležimo konstantan porast potražnje za pametnim telefonima, tabletima i laptopovima u okviru tarifa, a raste i upotreba interneta preko mobilnih uređaja. Primera radi, Vipovi privatni korisnici su tokom prvog tromesečja povećali obim internet saobraćaja za skoro 80 odsto u poređenju sa istim periodom prošle godine.Vip ostaje najveći grinfild investitor u Srbiji pošto je od novembra 2006. godine u poslovanje uložio gotovo 818 miliona evra, uključujući iznos za kupovinu licence. Samo u prvih šest meseci ove godine investirali smo 16.8 miliona evra, u najvećoj meri u Vipovu 2G i 3G mrežu i korisnički servis. Ostajemo fokusirani na dalji rast u svim oblastima poslovanja, tako da ćemo nastaviti da nudimo kvalitetne mobilne uređaje za sve segmente korisnika i konkurentne postpejd i pripejd ponude.

Koliko je Vip društveno odgovorna firma?

– Ponosni smo partner Odbojkaškog saveza Srbije i već sedam godina sponzorišemo sve selekcije naše odbojkaške reprezentacije. Uradili smo puno na razvoju i popularizaciji odbojke na pesku u Srbiji, a tu je i školica odbojke Vanje Grbića za najmlađe buduće odbojkaše. Pomažemo i Festival igre i puno manjih programa i manifestacija. Radio na širenju ekološke svesti stanovništva jer želimo da očuvamo zdravu životnu sredinu u Srbiji, a pomažemo i socijalno ugroženim kategorijama kroz investicije u obrazovanje i zdravstvenu zaštitu. Hoćemo da ulažemo, da stvorimo neku drugu priču.

Kako vidite sutrašnjicu Vipa u Srbiji?

– Vip je u uzletu. Imamo sve više korisnika, nakon nove modernizacije mreže taj broj, nadamo se, biće i veći. Želimo da dobro iskoristimo svoj položaj u Srbiji. Jer, 2 miliona korisnika je tek početak, tek nas čekaju najbolja vremena. Ova godine će biti najbolja po prihodu. Iduće godine nastavljamo modernizaciju mreže prema Južnoj Srbiji. Nastavićemo sa ulaganjem i svih narednih godina.

Šta sve Vip nudi novim korisnicima svojih usluga?

Turk se na jučerašnjoj promociji u Zaječaru, zahvalio građanima Zaječara i Bora na razumevanju tokom radova na modernizaciji i poziva ih da dođu u prodavnice ovog operatera i partnera kako bi se uverili da nude konkurentne tarife sa najmodernijim mobilnim uređajima za sve segmente korisnika.
-Korisnici koji se odluče za Vipove postpejd pakete imaju mogućnost plaćanja odabranog telefona, tableta ili notebook-a na do 12 mesečnih rata putem mesečnog računa za Vip usluge, bez kamate. Na taj način su i uređaji najviše klase dostupni širem krugu građana. Takođe, novi korisnici Smart tarifa dobijaju popust na mesečnu pretplatu do čak 12.000 dinara, a, ukoliko im nije potreban novi mobilni telefon, dobijaju i popust od 25 odsto na pretplatu tokom trajanja cele ugovorne obaveze. Pripejd korisnici na raspolaganju imaju novu opciju u okviru koje za 150 dinara dobijaju čak 5.000 minuta za razgovore u mreži, 5.000 SMS poruka prema svim mrežama i 100 MB koje važe sedam dana.Vip je početkom godine uveo i najsavremenije sisteme za podršku korisnicima koji omogućuju personalizovaniji pristup i efikasniju obradu njihovih zahteva.

Share

Оставите одговор

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !