);
Breaking News

Stotka borskih košarkašica

15.septembar.Bor

Autor: S.Ranđelović

Košarkašice su otvorile košarkašku sezonu u Boru pobedom protiv ekipe Paraćina. Bila je ovo prva utakmica na domaćem terenu posle više od pet meseci pauze i plasmana u Prvu žensku ligu Srbije. Boranke su bile ubedljive i pokazale da su zasluženo ostvarile uspeh, savladale su trećeplasiranu ekipu iz prošle sezone rezultatom 101 : 41 (24:07; 26:11; 26:08; 25:15). Ekipa Bora još nije kompletirala ekipu za nastupe u najačoj konkurenciji, ali se vidi da su dosadašnja pojačanja dobro izabrana. Najbolja na ovoj utakmici bila je Anđelina Radić koja je u Bor došla iz Partizana. Ona je na ovoj utakmici prosto dominirala pod košem i postigla čak 37 poena. Veliko pojačanje biće i Jelena Prvulović koja se vratila iz kragujevačkog Radničkog. Ona je postigla 13 poena, ali se istakla i izvanrednim asistencijama i pokazala da je povreda sa kojom je imala problema sada prošlost. Uz ove dve igračice istakla se i kapiten Ivana Ćirov sa 14 poena (3 trojke) koja se polako vraća u formu posle pauze. Jelena Jozić postigla je 11 poena i ona će sa svojom brzinom i borbenošću biti jedan od najvećih aduta i u prvoj ligi. Posebno raduje veliki napredak Tamare Golubović koja se sve više nameće i svakako će imati zapaženu ulogu u predtojećom prvenstvu. Na ovoj utakmici postigla je 10 poena (1 trojka). Plejmejker Danijela Vučković standardno dobra, sigurno je vodila ekipu i organizovala igru. Ovoga puta imala je nešto slabiji učinak u napadu. Postigla je „samo“ 8 poena. Poene na ovoj utakmici postigle su i Milica Sulejman 4, Sara Mijaković 2 i kadetkinja Kristina Stamenković 2. Jedina igračica Bora koja se nije upisala u strelce je Tamara Milutinović, ali je i ona odigrala nekoliko minuta, iako se kasnije priključila treninzima. Kod gošći najviše poena postigle su Atanasković 9 i Milenković 8. Po 6 poena postigle su Nikolić i Milošić. U strelce su se upisale još i Marinković sa 5 poena, Spasojević sa 3, kao i Vasić i Radovanović sa po dva poena.
Ovako visoka pobeda nad Paraćinkama ohrabruje, ali svakako ne treba da zavara. Ovu ekipu očekuje još dosta rada kako bi bila spremna za nastup u Prvoj ligi. U ponedeljak i utorak se očekuje dolazak još dve igračice koje bi trebale da upotpune ovu ekipu. Kako smo saznali očekuje se dolazak Marije Petrović koja je prošle sezone nastupala za ekipu niškog Studenta i centra Jane Popović iz Trebinja (prošle sezone igrala u Vojvodini i Staroj Pazovi). Do početka prvenstva koje kreće 11.oktobra, borska ekipa bi trebalo da odigra još nekoliko kontrolnih utakmica. Očekuju se mečevi protiv jakih protivnika kao što su Partizan i Kragujevačka Šumadija, kao i još jedna utakmica sa Paraćinkama.
Izvlačenje parova biće održano u Beogradu 17.septembra i već, tada ćemo znati raspored utakmica za prvu prvoligašku sezonu borskih košarkašica.

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !

Skoči na traku sa alatkama