);
Breaking News

Borske košarkašice ponovo bolje od Paraćinki

21.septembar.Bor,Paraćin
Autor: S.Ranđelović


Košarkašice Bora odigrale su još jedan meč u okviru priprema za nastup u Prvoj ženskoj ligi Srbije. Protivnik je ponovo bila ekipa ŽKK Paraćin, ali je ovog puta Bor bio gost. Iako i ovog puta rezultat nije bio u prvom planu, Boranke su ponovo opravdale svoj prvoligaški status i ubedljivo pobedile svog protivnika. Cilj ove utakmice bio je pre svega provera dve nove košarkašice koje su u Bor stigle samo pre nekoliko dana. Treba reći da su obe odigrale solidno, iako je bilo očigledno da još uvek nisu u punoj formi zbog pauze od nekoliko meseci bez treninga i utakmica. Jana Popović postigla je 11 poena, uz 3 skoka, jednu asistenciju i dve oduzete lopte, dok je Marija Petrović ubacila 10 poena, zabeleživši i 3skoka , 4 oduzete lopte, a treba reći da su nad njom napravljena čak 7 prekršaja. Na ovoj utakmici nije igrala Anđelina Radić koja je pauzirala zbog lakše povrede, što se itekako odrazilo na igru, pa i na sam rezultat utakmice. Najbolja igračica utakmice bila je Jelena Jozić koja je postigla 21 poen uz ukupan indeks od 22 i odličan procenat šuta. Njoj uz rame ponovo je bila Jelena Prvulović sa 14 poena (index 17), i prava je šteta što borska ekipa neće moći da računa na njeno iskustvo u prva tri kola, zbog njenog jednomesečnog boravka u Libanu. Jelena će se ekipi pridružiti u četvrtom kolu kada će Boranke ugostiti ekipu Šapca. Treba još jednom istaći i učinak mladih igračica Tamare Golubović i Milice Sulejman koje se svojim partijama i radom na treninzima sve više nameću trenerima Alanu Tošiću i Dušanu Nakiću.
Prvenstvo počinje za dvadesetak dana i očekuje se da će borska ekipa za to vreme odigrati još najmanje tri ili četiri utakmice sa jakim rivalima kako bi što spremnija ušla u svoju prvu sezonu u društvu najboljih ekipa.
ŽKK Paraćin: Spasojević 8 , Radovanović, Nikolić 17, Milenković 13, Marinković, Tanasković 4, Milošić 5, Jeremić 12, Aćimović, Milenković 3, Savić 3.
ŽKK BOR: Vučković 8 (1 trojka), Ćirov, 3 (1 trojka), Prvulović 14 (1 trojka), Jozić 21 (2 trojke), Petrović 10 (1 trojka), Popović 11, Sulejman 5, Piljević 3 (1 trojka), Milutinović, Golubović 15 (2 trojke).

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !

Skoči na traku sa alatkama