);
Breaking News

Gasi li digitalizacija lokalne TV stanice ?

Бор, 22.09.2014. Извор: УНС

Иако дигитализација доноси прегршт предности за грађанство, па и за велике емитере, након коначног гашења аналогног сигнала, из етра би могла да нестане већина локалних телевизијских станица. Разлога за забринутост њихових власника има више.

Прелазак на дигитално емитовање је само по себи велико улагање, а још увек се не зна колико ће локалне и регионалне телевизије плаћати закуп сигнала у дигиталном етру.

Ако је по незваничним информацијама, такозвану дигиталну дивиденду од пет хиљада евра месечно, готово ниједна мања телевизија неће моћи да плати.

Садашње дозволе Републичке радиодифузне агенције локалним телевизијским станицама омогућују покривеност одређене територије, али кад се пређе на дигитално емитовање, то неће значити ништа.

Дакле, ако локалне телевизије буду хтеле да опстану, мораће да се удруже и емитују програм на једном заједничком каналу, делећи време у току 24 часа.

Ако се не удруже у етру, локалним телевизијским станицама остаће могућност да буду на кабловским мрежама.

Међутим, то ће им свакако смањити број оглашавача, који сигурно неће бити подједнако вољни да се рекламирају на кабловској телевизији коју користи само 30-ак одсто грађана.

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !

Skoči na traku sa alatkama